Orimattilan Iltarastit
Orimattilan Iltarastit tarjoaa luontoliikuntamahdollisuuksia kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille maanantaisin huhtikuusta lokakuuhun. Lähde kokeilemaan suunnistusta joko vaihtoehtona tai mukavana lisänä kävelylle, hölkälle tai sauvalenkeille. Eritasoiset ratavaihtoehdot tarjoavat valinnan varaa aloittelijasta kokeneisiin suunnistajiin. Suunnistamiseen et tarvitse erityisvarusteita, normaalit ulkoiluvarusteet ja lenkkarit riittävät harrastuksen alkuun. Tervetuloa! 

 

Kausi 2011

 
> Orimattilan Iltarastien esite 2011 
> Kalenteri, tulokset 2011 
 
 
Orimattilan Iltarastit valittiin Päijät-Hämeen Vuoden Terveysliikuttajaksi! [27.1.2012] 
Päijät-Hämeen Urheilugaalassa palkittiin 2011 vuoden parhaat. Orimattilan Iltarastit sai tunnustusta ja valittiin Terveysliikuttaja-kategorian voittajaksi. Nousujohteinen työ tapahtuman kehittämiseksi ja lisääntyvä osallistujamäärä liikuttavat keskimäärin lähes 150 kuntoilijaa joka viikko kesäisin. 
> Etelä-Suomen Sanomien uutinen 
> YLE Lahden uutinen 
 
Tapaninsuunnistus Rastivarsojen kuukauden treeninä [23.12.2011] 
Tapaninsuunnistuksen perinne jatkuu myös tänä vuonna vaikka joulukiireet ovatkin verottaneet järjestelyjä. Kokoontuminen 26.12.2011 klo 10 Seinäkallion maastoon kuukauden treenin lähtöpaikalle. Kartan voit tulostaa etukäteen kuukauden treenin sivulta. Saadaksesi valmiin karttatulosteen ilmoittaudu etukäteen Esalle osoitteeseen esa.orava(miukumauku)affecto.com ja kerro oletko tulossa lyhyelle (2,7 km) vai pitkälle (4,7 km) radalle.  
Hyvää ja rauhallista Joulua kaikille! 
 
Orimattilan "Päivärastit" Sammalistossa [15.10.2011] 
Tällä kerralla suunnistettiin poikkeuksellisesti päivällä. Kuntosuunnistusta seuranmestaruuskisojen radoilla. Maisemat olivat todella hienot syksyisessä asussaan. 
> Tulokset ja väliajat 
> Iltarastien Reittihärveli 
> Seuranmestaruuksien Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Sammalistossa [12.10.2011]  
Lauantaina 15.10.2011 on mahdollisuus jatkaa suunnistuskautta kaikille avoimilla Orimattilan Iltarasteilla Rastivarsojen seuranmestaruuskisojen yhteydessä. Lähtöaika on klo 14:00 - 15:00. Radat kiertävät Sammaliston hienossa avokalliomaastossa, jossa riittää haastetta kaikille. Ratapituudet ovat A-rata 4,1 km, B-rata 3,5 km, C-rata 2,7 km ja D-rata 1,6 km. Seuranmestaruuskisasta lisää Rastivarsojen sivuilla. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Mallusjoentie 500. 
Tervetuloa! 
 
Kauden päätös Iltarastit Tietävälässä [3.10.2011]  
Tietävälässä suunnistettiin viimeiset varsinaiset iltarastit. Aivan viimeinen kuntosuunnistustapahtuma ei kuitenkaan ole. Rastivarsojen mestaruuskilpailun yhteydessä järjestetään vielä kuntosuunnistus, johon toivotaan iltarastilaisia mukaan. Lue lisää. 
Kiitokset kaikille kauden aikana osallistuneille ja tapahtumien järjestäjille. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Tietävälässä [1.10.2011]  
Iltarastikauden viimeinen koitos käydään Tietävälässä Metsäkallion maastossa maanantaina 3.10.2011. Maasto on hyväpohjaista ja melko nopeaa, ei pidä pelästyä ykkösvälin "pystyvihreää" taimikkoa (100 m) sillä se on täysin kulkukelpoista. Näkyvyys maastossa on hyvä ja vain paikoin alikasvoskuuset rajoittavat hieman rastien havaitsemista. Ratapituudet ovat A-rata 4,2 km, B-rata 3,0 km, B-helppo 2,5 km ja C-rata 1,5 km. Huomioikaa kartan mittakaava 1:5000 m. Alueen pienuudesta johtuen radoilla on runsaasti rasteja ja teräviä kulmia, joten lähtösuunnan tarkistaminen kannattaa. A-radalla on erityisesti muistettava kiertää rastit oikeassa järjestyksessä. 
Huomio! Pimeän tulon takia aikaistettu lähtöaika on klo 16.30 - 18.00. 
Keskuspaikkana on metsästysmajan pihamaa, johon myös autot mahtuvat mainiosti. Lähtöön on matkaa 250 m ja maali sijaitsee aivan majan nurkalla. Olkaa erityisen varovaisia ajaessanne metsästysmajan tietä, sillä suunnistajat käyttävät tietä myös reitinvalintoihin. Opastus on tieltä nro 167 Orimattilasta 3 km Myrskylän suuntaan ja tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Pakaantie 380. 
Toivotaan poutasäätä ja runsasta osanottoa kauden päätökseen, tervetuloa! 
 
Hennan maasto osoitti haastavuutensa [26.9.2011]  
Hennassa alkoi jo ilta pimetä, kun viimeiset suunnistajat saapuivat maaliin. Ratamestari oli laatinut normaalit 4 rataa. Tuloskoneelta löytyi kuitenkin 25 erilaista rataa. Se osoittaa, että maastossa on tehty monenlaisia suunnistussuorituksia, palattiinpa metsästä myös karttapussi täynnä sieniä. Osallistujia oli näin syksylle vielä hienosti: 127. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Orimattilan Iltarastit Hennassa [22.9.2011]  
Maanantaina 26.9.2011 Hennan maastoa ja karttaa lähestytään uudelta kulmalta. Maastossa ei juurikaan ole uusia hakkuita. A-rata tarjoaa sopivasti syksyistä haastetta fyysisesti ja taidollisesti. B-rata on fyysisesti helpompi, mutta tarjoaa myös tarkkoja pisteitä. B-helppo ja C-rata tukeutuvat selkeisiin maastonkohtiin ja polkuihin, eivätkä nouse pienpiirteisimmälle kallioalueelle. Ratapituudet ovat A-rata 4,9 km, B-rata 2,4 km, B-helppo 2,1 km ja C-rata 1,4 km. 
Huomio! Pimeän tulon takia aikaistettu lähtöaika on klo 16.30 - 18.00. 
Parkkipaikkana ja tapahtumapaikkana toimii kovapohjainen soramontun kenttä. Lähtöpaikkaan on matkaa 600m ja maalista tapahtumapaikalle takaisin sama 600m. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Salusjärventie 268.  
Tervetuloa! 
 
Orimattilan Iltarastit Hiihtokeskuksessa [19.9.2011] 
Sateen yltyessä viimeisetkin suunnistajat saapuivat maalileimaukseen. Kaiken kaikkiaan 135 suunnistajaa kastui niin ulkoa kuin sisältä Hiihtokeskuksen maastossa. Tuttu maasto osoitti taas kuinka suunnistus loppuu vasta maalissa. Loivapiirteiset maaston muodot mahdollistivat vauhdikkaan "jalat alta" juoksun. Pyöräsuunnistajilla riitti pähkäiltävää reitinvalintojen kanssa. Reipaskin tiekierto osoittautui nopeimmaksi vaihtoehdoksi.  
Kiitos kaikille osallistuneille suunnistajille ja järjestelytehtävissä olleille. 
 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Reittihärveli, pyörä 
 
 
Orimattilan Iltarastit Hiihtokeskuksessa [17.9.2011] 
Maanantaina 19.9.2011 suunnistetaan Ämmäntöyrään Hiihtokeskuksen maastossa. Lähtömahdollisuus on klo 17.00-18.30. Maasto on pääosin hyväpohjaista kuivaa mäntykangasta. A- ja B- radoilla, maaston pohjoisosan metsän harvennustyöt eivät suuremmin kulkukelpoisuutta heikennä. Koska samaan aikaan järjestetään myös pyöräsuunnistus, on maastossa paljon rasteja: TARKASTA RASTIKOODI LEIMATESSA. Ratapituudet ovat A-rata 5,3 km, B-rata 3,2 km, B-helppo 2,4 km ja C-rata 1,8 km.  
 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös pyöräsuunnistusiltarastit. Reitti kierretään normaalisti K-pisteeltä maaliin. Rastimääritteitä ei tarvita, koska rastit ovat uran varressa ja koodi yksilöi pisteen. Tässä ratapituudet ovat Pitkä n. 14km, Lyhyt n. 7km ja JOPO-rata n. 7km optimiuraa/ maastoa pitkin mitattuna. JOPO-rata soveltuu tavallisellekin pyörälle, joten maastopyörää ei välttämättä tarvita siinä. Kartan saa lähtöhetkellä ja rastit ovat painettuna karttaan. Pakolliset varusteet ovat kypärä ja pyörä.  
 
Opastus on tieltä 167 Orimattilan keskustasta 3 km etelään. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Olympiavoittajantie (tai Pakaantie 242).  
Tervetuloa!  
 
 
Löytynyt silmälasit 
Nikkijärven läheltä metsäautotieltä on löydetty silmälasit. Lähetä meille palautelomakkeella viestiä, jos kaipailet siellä kadonneita laseja. 
 
Sammalistossa 106 suunnistajaa [12.9.2011] 
Sateisesta syyssäästä huolimatta liikkeelle uskaltautui taas toista sataa osallistujaa. Kiitokset alueen maanomistajille ja kaikille osallistuneille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Sammalistossa [9.9.2011] 
Maanantaina 12.9.2011 suunnistetaan Etelä-Suomen parhaimpiin kuuluvassa Sammaliston maastossa, joka on hyväpohjainen ja juostava, mutta tarkkuutta vaativa maasto. Suunnistajan on sovitettava vauhti ja taito maaston mukaiseksi ja tarvittaessa jopa pysähdyttävä karttaa lukemaan. Vaativan A-radan alkuosa pienipiirteisessä maastossa vaatii kaikien kesän aikana opittujen taitojen käyttöä, samoin B-rata on vaativahko. B-helppolla ja C-radalla on polkuja, teitä ja peltoihin tukeutuvia rastivälejä. Ratapituudet ovat A-rata 4,6 km, B-rata 2,6 km, B-helppo 3,0 km ja C-rata 2,1 km. Parkista on kävelymatkaa tapahtumapaikalle 400 m josta lähtöpaikalle 300m ja maali sijaitsee tapahtumapaikalla. Opastus on tieltä 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Salustentie 90 .  
Tervetuloa! 
 
Järvikylässä 148 suunnistajaa [5.9.2011] 
Syyskuun alkajaisiksi suunnistettiin Pariisin kartan maastossa. Kiitokset alueen maanomistajille ja kaikille tapahtumassa mukana olleille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Järvikylässä [1.9.2011] 
Maanantaina 5.9.2011 suunnistetaan Pariisin kartan länsipäässä Järvikylässä. Rastiväleillä ei ole poluista hyötyä, vaan suunnistus tapahtuu kartan ja kompassin avulla. Tärkein ohje tällä kertaa onkin: Ota kompassi mukaan ja käytä sitä! Korkeuseroja on maastossa runsaasti, suurin ylämäki on kuitenkin heti ensimmäiselle rastille. A- ja B-rata kiertävät avokalliomäkiä, joista on hienot näköalat. B-helppo ja C-radat tukeutuvat aukkoihin. Ratapituudet ovat A-rata 5,1 km, B-rata 2,7 km, B-helppo 2,0 km ja C-rata 1,6 km. Pysäköinti tapahtuu puidulla viljapellolla. Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 5 km Luhtikylän suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Luhtikyläntie 477. 
Tervetuloa! 
 
Yleisöryntäys kaupunkisuunnistuksessa [31.8.2011] 
Ensimmäistä kertaa Orimattilassa järjestetty Kaupunkisuunnistus veti mukavasti osallistujia! Varsinaiseen Kaupunkisuunnistukseen osallistui 202 henkilöä, samassa yhteydessä kisailtiin Hippo-cupin 3. osakilpailu 51 juniorin voimin, lisäksi järjestelytehtävissä toimi yli 20 Rastivarsaa ja Orimattilan Sanomien henkilökuntaa. Tätä Orimattilan Sanomien 60-vuotisjuhlatapahtumaa suosi pilvipoutainen sää muutaman kevyen sadekuuron sävyttämänä. 
> Juttua tapahtumasta 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Kaupunkisuunnistus Orimattilan keskustassa [29.8.2011] 
 
Tervetuloa kaikki Iltarastikävijät Orimattilan Sanomien ja Rastivarsojen järjestämään kaupunkisuunnistukseen 31.8.2011 klo 18. Lähtö- ja kartanjakopaikkana Orimattilan keskustan Varsat-patsas. Viisi rastia. Matka n. 2 km. Maalissa mehua ja lahjuksia. Numeroidut kartat, voittoja viidelle numerolle. Ilmapalloja. Tapahtuma on ilmainen. Lisätietoa! 
 
Käkelään kerääntyi 120 suunnistajaa [29.8.2011] 
Elokuun viimeisille Iltarasteille kokoontui Käkelän kosteisiin metsiin hieman yli 100 suunnistajaa. Kosteus ei kuitenkaan innokkaita suunnistajia hidastanut, vaan rastit löytyivät tavalliseen tapaan hyvin. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Käkelässä [26.8.2011] 
Elokuun viimeisenä maanantaina 29.8.2011 suunnistetaan Käkelän kartan maastossa. Ratapituudet ovat A-rata 4,5 km, B-rata 2,7 km, B-helppo 2,4 km ja C-rata 1,7 km. Paikka on erittäin sopivan pyöräilymatkan päässä keskustasta. Tie on paikoin kapea ja pysäköintiinkin ajetaan tapahtumapaikan kautta, joten on syytä olla varovainen. Opastus on Artjärventieltä Käkelän risteyksestä ja tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Manssilantie 160. 
Tervetuloa! 
 
Haastavaa maastoa Kiiliössä [22.8.2011]  
Kiiliön maaston haasteisiin tutustui 153 suunnistajaa. B-helppo ratakin osoittautui yllättävän haastavaksi vaikka ratamestari oli järjestänyt kaikkien rastien taakse hyvän "topparin". Rastin takana oli aina tie tai muu selkeä kohde, josta saattoi huomata menneensä rastin ohi. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Orimattilan Iltarastit Kiiliössä [18.8.2011]  
Maanantaina 22.8.2011 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Kiiliössä. Alue on kunnollista suomalaista metsämaastoa haastaen suunnistajia rastinetsintään. Ratojen pituudet ovat A-rata 5,0 km, B-rata 3,8 km, B-helppo 2,7 km ja C-rata 1,8 km. Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 10 km Luhtikylän suuntaan, josta matkaa vielä 5 km perille. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Kuustjärventie 385.  
Tervetuloa!  
 
Tietävälän tapahtumassa 165 suunnistajaa [15.8.2011] 
Orimattilan Iltarastit jatkoivat hyvää suosiotaan keräten taas kerran mahtavan suuren joukon osallistujia. Kiitokset kaikille mukana olleille sekä maanomistajille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Tietävälässä [11.8.2011] 
Elokuun puolivälin iltarastit suunnistetaan maanantaina 15.8.2011 Tietävälässä Seinäkallion kartalla. Maasto on pääosin mukavaa kangas- ja kuusimetsää, paikoitellen jopa hienoa avokalliomaastoa. Ratapituudet ovat A-rata 4,6 km, B-rata 3,0 km, B-helppo 2,7 km ja C-rata 1,7 km. Kartan mittakaava on 1:10 000, mutta käyräväli normaalista (5,0 m) poiketen 2,5 m. Pysäköinti tapahtuu Tietäväläntien varressa, josta on kävelymatkaa tapahtumapaikalle 600 metriä metsäautotietä. Kimppakyytejä tai polkupyörällä saaapumista suositellaan. Muistakaa varovaisuus molemmilla teillä, autoja liikkuu jonkin verran. Opastus on tieltä nro 167 Orimattilan keskustasta 3 km Pakaan suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Tietäväläntie 164. 
Tervetuloa! 
 
Hollilanmäen maastossa 179 suunnistajaa [8.8.2011] 
Hienot suunnistuskelit jatkuvat ja lomien jälkeen suunnistusintoa riittää.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Hollilanmäellä [4.8.2011] 
Tulevana maanantaina 8.8.2011 suunnistetaan Hollilanmäen kartan alueella. Maasto on helppokulkuista ja näkyvyys on hyvä. Radat ovat lyhyehköt ja runsasrastiset. A-rata on pituudeltaan 4,1 km, B-rata 3,1 km, B-helppo 2,5 km ja C-rata 1,2 km. Parkkeeraus tapahtuu pellolla ihan tapahtumapaikan vieressä ja lähtöön on matkaa alle 100m. Tapahtuma järjestetään suhteellisen kapean yksityistien päässä, joten varovaisuutta siinä liikennöitäessä. Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 7 km Luhtikylän suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattori osoite on Lautamajantie 68. 
Tervetuloa! 
 
Äijälän metsissä 171 suunnistajaa [1.8.2011] 
Elokuun ensimmäinen toi mukanaan Äijälän hyväkulkuiseen maastoon perinteisen suunnistusharrastajan lisäksi myös ratsastussuunnistajia. Lajin avauksessa oli paikalla kahdeksan rasulaista ratsuineen, jotka selvittivät kahdeksan rastin radan mallikkaasti. Viljasen Arin mökki toimi kisakeskuksena ja maastoon oli ripoteltu 30 rastia seitsemälle radalle, joten kaikille riitti etsittävää kauniissa elosäässä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli ja erikseen Ratsastussuunnistusreittihärveli 
> Elokuun Iltarastikasvot 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Elokuun ensimmäiseksi Äijälään [29.7.2011] 
Orimattilan Iltarastit suunnistetaan maanantaina 1.8.2010 Jursalan kartan eteläosissa. Tapahtumapaikka sijaitsee Äijälässä 400m Virenojantien ja Ilmakan metsätien risteyksestä pohjoiseen. A-rata 4,8 km ja B-rata on 2,9 km ovat reitinvalinnoista riippuen pääosin helppokulkuisessa maastossa. B-helppo 2,1 km ja C-rata 1,5 km pysyttelevät kartan eteläosan selkeässä ja helppokulkuisessa maastossa ja rastien takana on pysäyttävä maastonkohta. Perinteisten ratojen lisäksi on myös pitkä X-rata 6,1 km ja reitinvalintareittinä I-rata 3,3 km, joka toimii B-radan vaihtoehtona haasteellisempana reitinvalintaratana. Pitkien ratojen puolivälissä on juomapiste. 
Erikoisuutena on tarjolla myös ratsastussuunnistusta 5,4 km rata. Siihen ilmoittautuminen ennakkoon on ohjeistuksen vuoksi suotavaa osoitteeseen harri.kettunen(ät)phnet.fi. 
Opastus on Lahdentieltä (tie 167) ja Heinämaantieltä (tie 1691). Paikoitus on Virenojantiellä nokat kohti Lahdentietä, joten saapuminen mieluiten Heinämaantien kautta. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Virenojantie 356. Paikoituksesta tapahtumapaikalle on matkaa noin 400m, josta lähtöön 200m. 
Tervetuloa! 
 
Kalliojärven maastossa 171 suunnistajaa [25.7.2011] 
Hienot suunnistuskelit jatkuvat. Pariisin peltoa kierrettiin ja osin haastaviakin rasteja haettiin innokkaasti.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavat suunnistukset Kalliojärvellä [24.7.2011] 
Heinäkuun viimeiset iltarastit suunnistetaan maanantaina 25.7.2011 lähes ”ulkomailla” Pariisin kartalla. Kartalta löytyy myös Australia, joka on Kalliojärven rannalla oleva vihreä kalliotasanne entisen tanssilavan kallion alapuolella. A ja B rata ovat vaativia pituudeltaan 4,7 ja 3,0 km. B-helppo on polkuihin ja teihin tukeutuva 2,5 km ja C-rata 1,3 km. Helpot radat selvittää hyvin kuivin jaloin ja lenkkareissa, jos ei sada. Jos keli on lämmin, kannattaa samalla käydä Kalliojärvessä uimassa, sillä tapahtumapaikkana on uimarannan lähialue. Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 3 km Luhtikylän suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Uimarannantie 154. 
Tervetuloa! 
 
Niinikoskella 168 suunnistajaa [18.7.2011] 
Niinikoskella otettiin käyttöön uusi maasto, jonka kartta on aivan tuore. Todella hieno suunnistuskeli oli saanut liikkeelle monenlaisia suunnistajia.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Niinikoskella [14.7.2011] 
Maanantaina 18.7.2011 suunnistetaan juuri valmistuneen kartan avulla Niinikoskella. Alue on hyväkulkuista kalliomaastoa ja radat ovat tällä kertaa lyhyehköt. Ratapituudet ovat A-rata 4,2 km, B-rata 3,0 km, B-helppo 2,1 km ja C-rata 1,3 km. Verryttelyinä toimivat 1 km kävelymatka tapahtumapaikalta lähtöpaikalle ja 0,7 km maalista takaisin tapahtumapaikalle. Opastus on tieltä nro 172, Orimattilan keskustasta 10 km Niinikosken suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Heinsuontie 117. 
Tervetuloa! 
 
Kankaanmäellä yli 100 suunnistajaa [11.7.2011] 
Kankaanmäelle pidetyt iltarastit keräsivät hieman yli 100 osallistujaa lyhyehköille radoille. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Tulevana maanantaina Kankaanmäelle [9.7.2011]  
Maanantaina 11.7.2011 suunnistetaan vaihteeksi aivan Orimattilan keskustan tuntumassa Kankaanmäellä. Erittäin hyväkulkuiseen kangasmaastoon on sommiteltu lyhyehköt radat: A-rata 3,5 km, B-rata 3,2 km C-rata 1,4 km. Maasto sopii erityisen hyvin suunnistusta vähemmän harrastaneille ja lapsille. Tapahtumapaikkana toimii Virke Oy:n takapiha osoitteessa Kankaantie 13. Opastus on tieltä nro 164, Orimattilan keskustasta 2 km Helsingin suuntaan.  
Tervetuloa!  
 
Hennan kallioilla 151 suunnistajaa [4.7.2011] 
Suunnistamiseen sopivassa säässä kokeiltiin Hennan maaston haasteita. Tarkkaa kartan ja maaston lukemista tarvittiin. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Heinäkuun ensimmäiset Orimattilan Iltarastit Hennassa [30.6.2011] 
Maanantaina 4.7.2011 suunnistetaan Hennan miellyttävässä maastossa. Ratapituudet ovat A-rata 5,1 km, B-rata 3,2 km, B-helppo 2,7 km ja C-rata 1,6 km. Opastus on tieltä nro 140 (vanha nelostie), matkaa Orimattilan keskustasta tulee yhteensä 17 km. Tapahtumapaikan navigointiosoite on Vanha Helsingintie 2248. Pysäköinti tapahtuu läheisellä pellolla. 
Tervetuloa! 
 
Salusjärvellä 182 suunnistajaa [27.6.2011] 
Kesäinen sää houkutteli Salusjärven maastoon runsaasti suunnistajia. Ratamestari oli saanut järjestettyä haastetta monelle tutuksi tulleeseen maastoon. Hyttysetkään eivät pahemmin kiinostuneet hikisistä suunnistajista. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraava tapahtuma Salusjärvellä [24.6.2011] 
Juhannuksen jälkeisenä maanantaina 27.6.2011 Orimattilan Iltarastit järjestetään Salusjärven maastossa. A- ja B-radat kiertävät alueen keskiosaan, missä peitteinen puusto antaa hieman lisähaastetta suunnistukseen. B helppo ja C-rata kiertävät näkyvyydeltään hyvässä ja helppokulkuisessa maastossa turvautuen teihin ja polkuihin. Alueella on muutama tuore harvennushakkuu, joissa oksat ja risut hidastavat etenemistä. Ratapituudet ovat A-rata 5,4 km, B-rata 3,7 km, B-helppo 2,8 km ja C-rata 1,8 km. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Salusjärventie 80. 
Tervetuloa! 
 
Mallusjoen tapahtumassa 136 suunnistajaa [20.6.2011] 
Tämän kertaisilla Orimattilan Iltarasteilla nähtiin valtavia muurahaispesiä ja ikivanhaa metsää. Sää suosi suunnistajia jälleen kerran. Kiitokset kaikille osallistujille ja alueen maanomistajille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kesäkuun Iltarastikasvot 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Juhannusviikolla Orimattilan Iltarastit Mallusjoella [16.6.2011] 
Maanantaina 20.6.2011 suunnistetaan Mallusjoen jalkapallokentän ympäristössä. Maasto on hyväkulkuista ja helpohkoa suunnistaa. Alueella on muutama tuore metsähakkuu. Ratapituudet ovat A-rata 5,6 km, B-rata 3,0 km, B-helppo 3,0 km ja C-rata 1,8 km. Opastus on tieltä nro 1635 Orimattilasta 10 km Pukkilan suuntaan, josta matkaa vielä 3 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Selventie 106. 
Tervetuloa! 
 
Tuhkurinjärven tapahtumassa suunnistettiin sadesäässä [13.6.2011] 
Hellejakson jälkeisenä sadepäivänä metsään uskaltautui 97 suunnistajaa. Rehevä kasvillisuus ja pienipiirteinen maasto tarjosivat haastavaa perinteistä suunnistusta. Kiitokset kaikille osallistuneille ja alueen maanomistajille. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavat Orimattilan Iltarastit Tuhkurinjärven maastossa [8.6.2011] 
Maanantaina 13.6.2011 suunnistukset järjestetään Tuhkurijärven maastossa. Kasvillisuus alkaa olla vehreimmillään tähän aikaan vuodesta ja radoilla on tällä kertaa hieman normaalia enemmän rasteja, joten tarkka suunnistus kannattaa. Ratapituudet ovat A-rata 5,1 km, B-rata 3,2 km, B-helppo 2,3 km ja C-rata 1,9 km. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan ja pysäköintipaikan navigaattoriosoite on Salustentie 300. Pysäköinti tapahtuu hiekkatien varrelle, josta pieni kävelymatka tapahtumapaikalle toimii verryttelynä. 
Tervetuloa! 
 
Tönnössä 161 suunnistajaa [6.6.2011] 
Suunnistustaitoa kysyttiin Tönnön maastoissa. Sään suosiessa mukaan uskaltautui myös ensikertalaisia. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavat Orimattilan Iltarastit Pariisin maastossa Tönnössä [2.6.2011] 
Maanantaina 6.6.2011 suunnistetaan Pariisin maaston itäkulmassa. Parkkipaikkana toimii Tönnön koulun piha ja varsinaisena tapahtumapaikkana on Tönnönkosken levähdysalue. Maasto on hienoa kallliomaastoa ja ylämäkeen pääsee nousemaan jo heti K-paikalta kirmaistessa. Lyhyimmälläkin radalla joutuu jo käyttämään suunnistustaitoja, mutta se tukeutuu kuitenkin vahvasti polkuihin. Radat ovat kohtuullisen pienellä alueella ja rasteja on maastossa runsaasti. Ratapituudet ovat A-rata 4,7 km, B-rata 3,2 km, B-helppo 2,6 km ja C-rata 1,3 km. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 2 km Helsingin suuntaan ja parkkipaikan navigaattoriosoite on Tönnönkoskentie 12. 
Tervetuloa! 
 
Sammaliston vaativassa maastossa 192 suunnistajaa [30.5.2011] 
Hyvä sää ja hyvässä maineessa oleva suunnistusmaasto houkuttelivat tämän kertaisille Orimattilan Iltarasteille mukavasti väkeä. Samalla oli myös aikuisten suunnistuskoulun kevätlukukauden viimeinen opetustuokio. Tästä on hyvä jatkaa kesää suunnistuksen merkeissä. Kiitokset kaikille osallistujille ja maanomistajille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavat Orimattilan Iltarastit Sammalistossa [26.5.2011] 
Maanantaina 30.5.2011 suunnistetaan Sammaliston maastossa. Tapahtumapaikka on sama kuin edellisen päivän kansallisessa suunnistuskilpailussa. Tällä kertaa maasto on keskimääräistä vaativampaa, joten radat ovat hieman normaalia lyhyemmät. Luultavasti nopeimmin metsästä selviää hidastamalla hieman vauhtia ja keskittymällä suunnistamaan tarkasti. Ratapituudet ovat A-rata 4,4 km, B-rata 2,7 km, B-helppo 2,4 km ja C-rata 1,1 km. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan, josta matkaa vielä 3 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Leppojantie 6. 
Tervetuloa! 
 
Saluksissa sadepäivän päätteeksi 109 suunnistajaa [23.5.2011] 
Kauden viidennessä tapahtumassa suunnattiin Salusjärven eteläpuoliseen maastoon aivan uuden Makasiininkorven kartan avustuksella. Samassa yhteydessä kärjestettiin taitoharjoitus lähialueen suunnistusseurojen kanssa. Kiitokset alueen maanomistajille, sekä kaikille tapahtumaan osallistuneille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kauden 1. Iltarastikasvo 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Orimattilan Iltarastit Salusjärvellä [19.5.2011] 
Maanantaina 23.5.2011 Orimattilan Iltarastit järjestetään Makasiinikorven uudella kartalla Salusjärven maastoissa. Pidemmät radat käyvät Helsingintien eteläpuolella, jossa tarjolla perinteistä metsäsuunnistusta. C-rata kiertää Helsingintien pohjoispuolen helppokulkuisessa ja selkeässä maastonosassa. B-helppo radalla suunnistajalla on lähes koko ajan selkeitä tukipisteitä helpottamaan suunnistusta. Ratapituudet ovat A-rata 5.6 km, B-rata 3.2 km, B-helppo 2.9 km ja C-rata 1.4 km. Tapahtuman yhteydessä on myös naapuriseurojen kanssa järjestettävä taitoharjoitus, jossa aiheena käytävä-/viivasuunnistus. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Salusjärventie 40. 
Tervetuloa! 
 
Maken Maililla sadesäästä huolimatta 121 suunnistajaa [16.5.2011] 
Sadekuuro kasteli metsän tapahtuman aluksi, mutta perinteinen Maken Maili saatiin silti suunnistettua tämän kertaisilla Orimattilan Iltarasteilla. Samalla ratkottiin Rastivarsojen tämän vuotiset sprinttimestaruudet. Kiitokset kaikille osallistujille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Rastivarsojen sprinttimestaruuskisan ikätasoitetut tulokset 
 
Tulevana maanantaina sprinttisuunnistusta [13.5.2011] 
Maanantaina 16.5.2011 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Tietävälässä perinteisenä Maken Mailina (15. kerta). Samassa yhteydessä Rastivarsat mittelevät seuran sprinttimestaruuksista ikätasoituksin. Tarjolla on 3 eri rataa: Maili jokaiselle normisuunnistuksen ystävälle, Minimaili 10-vuotiaille ja nuoremmille, sekä Maximaili (kiertää kaikki rastit) niille jotka haluavat pidemmän lenkin. Maasto on hyväpohjaista, peitteistä metsämaastoa. Rastinotto muutamine vaativine rastipisteineen jarruttaa hieman vauhtia. Opastus on tieltä 167 Orimattilan keskustasta 3 km etelään ja tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Tietäväläntie 75. Parkkeeraus tapahtuu tien varrella. 
Tervetuloa!  
 
Heinämaalla 160 suunnistajaa [9.5.2011] 
Kesäisessä lämpötilassa suunnistettiin Orimattilan Iltarastit Heinämaan hallin lähimaastoissa. Kiitokset kaikille osallistujille ja nyt valmistautumaan ensi viikon perinteiselle Maken Mailille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Suunta Heinämaan hallille! [5.5.2011] 
Tulevana maanantaina 9.5.2011 Orimattilan Iltarastien tapahtumapaikkana on Heinämaan halli ja sitä ympäröivä maasto. Pisin A-rata on noin 5 km ja se on alkuosan tiuhemman maastonosan jälkeen kohtuullisen hyväkulkuista. B-rata on noin 3 km väistäen tiuhemman maaston. B-helppo noin 3 km ja C-rata noin 2 km suuntaavat hallilta pohjoiseen, jossa on polkuja ja erittäin helppoa suunnistaa. Opastus tapahtumaan on tieltä 1691 Orimattilasta 10 km pohjoiseen. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Jursalantie 38. 
Tervetuloa! 
 
Hiihtokeskuksen tapahtumassa runsas osanotto [2.5.2011] 
Viileästä säästä huolimatta tämän kauden toisessa tapahtumassa vieraili 171 suunnistajaa. Kiitokset kaikille osallistujille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Ensi maanantaina Orimattilan Iltarastit Hiihtokeskuksessa [27.4.2011]  
Maanantaina 2.5.2011 suunnistetaan Ämmäntöyrään Hiihtokeskuksen maastoissa. Lähtömahdollisuus on klo 17.00-18.30. Maasto pääosin hyväpohjaista kuivaa mäntykangasta. A-radalla maaston pohjoisosan metsän harvennustyöt eivät suuremmin kulkukelpoisuutta heikennä. Ratapituudet ovat A-rata 5,7 km, B-rata 3,6 km, B-helppo 3,3 km ja C-rata 2,2 km. Opastus on tieltä 167 Orimattilan keskustasta 3 km etelään. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Olympiavoittajantie (tai Pakaantie 242). 
Tervetuloa! 
 
Jymylinnanmäellä suuren urheilujuhlan tuntua [25.4.2011]  
Kausi saatiin käyntiin lämpimässä keväisessä säässä. Tavallisten kuntossuunnistajien määrä oli 152 ja heidän lisäkseen maastossa liikkui 38 pyöräsuunnistajaa. 
> Tulokset ja Väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastien kausi 2011 starttaa ensi maanantaina Jymylinnanmäellä [21.4.2011]  
Kauden ensimmäinen tapahtuma järjestetään maanantaina 25.4.2011 keskustassa Jymylinnanmäellä, lähtömahdollisuus on klo 17.00-18.30. Radat kiertävät Koivulan ja urheilukentän alueilla. Koivulan takana olevalla metsäalueella on suoritettu hakkuita ja tästä johtuen eivät polut ole kovin selvästi näkyvissä ja alueella on myös hakkuujätettä. Tämä alue on ainoastaan A-radalla. Muuten tapahtuma on selkeää puistosuunnistusta. Ratapituudet ovat A-rata 5.8 km, B-rata 4.0km, B-helppo 3.4 km ja C-rata 1.5 km.  
 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös pyöräsuunnistusiltarastit. Kyseessä on ns. freeorder tyyppinen pyöräsuunnistus, jossa rastit on kierrettävissä vapaassa järjestyksessä. Tässä ratapituudet ovat A-rata n. 15km, B-rata n. 8km ja C-rata n. 4km. Kartan saa lähtöhetkellä ja rastit ovat painettuna karttaan. Kiertojärjestyksen suunnittelu kuuluu aikaan. Ratoja voi kiertää myös ilman ajanottoa. Mukaan kannattaa varata kynä helpottamaan suunnittelua. Samassa yhteydessä on myös Miry-cupin kauden avaus, eli paikalla on varmasti pyöräsuunnistajia ympäri Etelä-Suomea. Paikanpäältä voi lainata tai ostaa karttatelineen pyörään, jos ei sellaista itsellä ole, joten pakolliset varusteet ovat kypärä ja pyörä.  
 
Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Urheilutie 9.  
Tervetuloa! 
 
 
Orimattilan Iltarastien mainokset [7.4.2011] 
 
Orimattilan Iltarastien mainosmateriaali on ladattavissa ennakkoon. Materiaali tulee jakeluun paperimuotoisena n. viikkoa ennen kauden alkua. 
 
> Taitettu "lehti" 
> Juliste 
 
 
Aikuisten suunnistuskoulu 2011 [5.4.2011] 
 
Toivottu ja suosittu aikuisten suunnistusopetus toteutetaan Orimattilan Iltarastien yhteydessä. Lähde mukaan hauskaan ja innostavaan opetukseen ja ota itsellesi hyvä, kuntoakohentava elinikäinen harrastus. Laji sopii kaiken kuntoisille ja ikäisille. Oli tavoitteenasi sitten kehittää suunnistustaitoasi luonnossa liikkumista, sieni- tai marjaretkiä, iltarasteilla kuntoilua tai kilpasuunnistusta varten, aikuisten suunnistuskoulu on hyvä startti. Kaikki edellisinä vuosina osallistuneet ovat oppineet lajin perusasiat ja moni on innostunut suunnistukseen pysyvästi. 
 
> Aikuisten suunnistuskoulusta tarkemmin 
 
ILTARASTIEN TOIMITSIJOIDEN INFOTILAISUUS 12.4. KLO 18.30 [5.4.2011]  
 
Uuden kauden infotilaisuus Kerholla tiistaina 12.4. klo 18.30 alkaen. Tule kuuntelemaan mitä uutta suunnitteilla tapahtumiin. Ehkä vanhankin kertaus on taas paikallaan ennen kauden alkua. Kaffetta ja pullaa tarjolla!  
Tervetuloa! 
 
 

Päivitetty: 16.4.2013
    
     

- © Rastivarsat ry -