Orimattilan Iltarastit
Orimattilan Iltarastit tarjoaa luontoliikuntamahdollisuuksia kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille maanantaisin huhtikuusta lokakuuhun. Lähde kokeilemaan suunnistusta joko vaihtoehtona tai mukavana lisänä kävelylle, hölkälle tai sauvalenkeille. Eritasoiset ratavaihtoehdot tarjoavat valinnan varaa aloittelijasta kokeneisiin suunnistajiin. Suunnistamiseen et tarvitse erityisvarusteita, normaalit ulkoiluvarusteet ja lenkkarit riittävät harrastuksen alkuun. Tervetuloa! 

 

Kausi 2010

 
> Orimattilan Iltarastien esite 2010 
 
 
Tapaninpäivän suunnistusta lumipyryssä [26.12.2010] 
Lumi ei pahemmin haitannut innokkaimpia kinkunsulattajia Tapaninpäivän tapahtumassa. 
> Tulokset ja väliajat 
 
 
Tervetuloa päättelemään vuosi 2010 suunnistuksen merkeissä! [16.12.2010] 
Tapaninpäivänä 26.12.2010 järjestetään perinteinen Tapaninsuunnistus Rastivarsojen kerhohuoneelta Sampolasta, osoite on Teollisuustie 7. Lähtöaika on klo 10.00-11.00. Tarjolla on kolme eripituista suunnistusrataa: n. 6km, n. 4km ja n. 2km. Kerholla on myös sauna ja peseytymismahdollisuus.  
 
Ratamestarin ennakko: 
Tapahtuma on luonteeltaan korttelisuunnistusta keskustan tuntumassa. Reittien alkuosa on pääosin pitkin kevyen liikenteen väyliä (vast) ja loppuosalla on n. ½km osuus maastossa. Tätä kirjoitettaessa auraamattomilla osuuksilla lunta oli (vain) nilkkoihin asti. Rastipisteet ovat helpohkoja, joten ainakin A- ja B-radalla paino on reitinvalinnoissa. Kartan mittakaava on 1:10000 ja 5m käyrävälein. Kiinteistöissä pieniä muutoksia: rakennuksia on purettu ja/tai rakennettu uusia. Lisäksi joku ajotie/ura on tulostumatta kartalle. Näillä tuskin on merkitystä reitinvalinnoissa tai rastinotossa.Suorituksen aikana huomioitava muut käyttäjät, joten varataan ajourat moottoriajoneuvoille, latu-urat hiihtäjille ja kaviourat nelijalkaisille. Rautatien ylitys vain tasoristeysten kautta! 
 
Tervetuloa! 
 
Kesän viimeisessä tapahtumassa 134 osallistujaa [4.10.2010] 
Kuluneen kesän viimeisillä iltarasteilla suunnistettiin Ämmäntöyrään maastossa. Kiitokset kaikille osallistumisesta! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Kesän viimeiset Orimattilan Iltarastit Ämmäntöyräällä [3.10.2010] 
Maanantaina 4.10.2010 suunnistetaan Hiihtokeskuksen helpohkossa ja hyväkulkuisessa maastossa. Säätiedotus on luvannut poutaa ja kohtuu lämmintä, joten kausi päästään päättämään ihanne olosuhteissa. Ratapituudet ovat A-rata 6,0 km, B-rata 3,3 km, B-helppo 3,4 km ja C-rata 1,6 km. Huomioi illan pimenemisen takia aikaistettu lähtöaika klo 16:30 - 18:00! Opastus on tieltä nro 167 Orimattilan keskustasta 2km etelään ja tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Pakaantie 200. 
Tervetuloa! 
 
Sammalistossa 153 osallistujaa [27.9.2010] 
Kesän toiseksi viimeinen tapahtuma keräsi mukavan osanoton. Viimeisenä metsästä pois tulleille alkoi jo iltakin hämärtyä. Maasto oli varmasti tämän kauden vaikein. Tapahtuman yhteydessä kisailtiin Lahden Suunnistajat -37:n seuran mestaruuksista. Kiitokset jälleen osallistujille ja maanomistajille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
> 4. Iltarastikasvo 
 
Ensi maanantaina toistamiseen Sammalistoon [23.9.2010] 
Kauden toiseksi viimeiset Orimattilan Iltarastit pidetään Sammaliston SM-kisamaastossa maanantaina 27.9.2010. Luvassa on vaativaa suunnistusta, sillä helppojen ratojen suunnittelu maastoon on vaikeaa. Käytössä on suurelta osin SM-finaalien vaativa maastonosa. A-rata on pituudeltaan 5,2 km, B-rata on pituudeltaan 3,4 km, B-helppo 2,8 km. C-radan pituus on 1,5 km ja nuorimpien on hyvä lähteä maastoon yhdessä. Mukana ovat myös lahtelaiset kisaamassa oman seuransa mestaruuksista. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Sammalistontie 355. Opastus lähtee Helsingintieltä (tie 164) Orimattilan keskustasta 12 km Levannon suuntaan. 
Tervetuloa! 
 
Sammalistossa 149 osallistujaa [20.9.2010] 
Edellisen viikonlopun SM-kisojen maastossa pidetyt Orimattilan Iltarastit keräsivät mukavasti suunnistajia. Osa kävi kokeilemassa kisaratoja saaden nimensä näin "Mukana myös"-osastoon. Maasto oli haastava, eikä sitä turhaan kehuta yhdeksi lähialueen parhaista kaikin puolin. Ensi viikolla on lisää lystiä luvassa, sillä seuraavatkin Orimattilan Iltarastit järjestetään Sammalistossa. Kiitokset tämän kertaisille osallistujille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Sammalistossa SM-kisojen maastossa [17.9.2010] 
Maanantaina 20.9.2010 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan lauantain SM keskimatkan rasteilla Sammalistossa. Maasto on ehdottomasti lähialueen hienointa avokallio aluetta ja radat rastipisteineen ovat huippuluokkaa. Ratapituudet ovat A-rata 3,9 km, B-rata 3,1 km, B-helppo 2,2 km ja C-rata 1,1 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Matinniityntie 67. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilan keskustasta 12 km Levannon suuntaan. 
Tervetuloa! 
 
Ämmäntöyrään maastossa 105 suunnistajaa [13.9.2010] 
Lämpimässä syyssäässä suunnistettiin hyväkulkuisessa maastossa. Pitkä rata oli ulotettu aivan kartan pohjoisosaan. 
Myös mainostettu yöpyöräsuunnistus kisailtiin illan pimennossa. Suuret kiitokset osallistujille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Yöpyöräsuunnistuksen tulokset 
 
Seuraavat suunnistukset Ämmäntöyräällä ja yöpyöräsuunnistus Kerholla [10.9.2010] 
Maanantaina 13.9.2010 suunnistetaan Ämmäntöyrään helppokulkuisessa maastossa. Myös radat ovat tällä kertaa helpot. Ratapituudet ovat A-rata 5,7 km, B-rata 3,5 km ja C-rata 1,9 km. C-radalla rastit ovat polkujen lähellä. Paikoitus tapahtuu Olympiavoittajan tiellä ja pururadan parkkipaikalla. Opastus on tieltä nro 167 Orimattilan keskustasta 2km etelään. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Pakaantie 200. 
 
Samana iltana klo 20 järjestetään myös yöpyöräsuunnistusiltarastit. Jännittävä, näillä seuduin ensikertaa kokeilussa oleva kilpailumuoto kutsuu pyöräsuunnistajia. Kyseessä on Miry-cup yöpyöräsuunnistus väliaikalähdöin. Kaikki valoilla ja kypärillä varustautuneet pyöräsuunnistajat ja pyöräsuunnistajiksi aikovat ovat tervetulleet seikkailemaan pimenevään Orimattilan iltaan. Ratavaihtoehdot ovat 7,8 km, 12,5 km ja 15,8 km poluilla sekä pyöräreiteillä. Pyöräsuunnistuksen kisakeskus on Rastivarsojen Kerho osoitteessa Teollisuustie 7, Orimattila. Kerholla on sauna ja kahvit, sekä kauden 2010 Miry-cupin palkintojen jako. Lähtöajan saa valita kisakeskuksessa olevasta listasta. Lähtöpaikalle on matkaa kisakeskuksesta fillarilla n. 5 km, joten paikalla pitää olla hyvissä ajoin, koska ensimmäinen lähtö tapahtuu klo 20:30. 
 
Tervetuloa! 
 
Syksyisillä Orimattilan Iltarasteilla 120 suunnistajaa [6.9.2010] 
Rastit löytyivät mukavasti vaikka haasteellisilla radoilla suunnistettiinkin.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Syyskuun ensimmäiset Orimattilan Iltarastit Hennassa [4.9.2010] 
Maanantaina 6.9.2010 suunnistetaan Hennan maastossa. Radat on pyritty sijoittamaan parhaaseen maastonosaan. Pitkän radan eteläosassa on hakkuualue, jonka kartallekin merkityt ajourat ovat kohtuullisen hyvin juostavia. C ja B-helppo kiertävät miellyttävässä maastossa, poislukien alueen poikki johtava ojanotko, jossa heinikkoa ja risukkoa. Ratapituudet ovat A-rata 4,9 km, B-rata 2,8km, B-helppo 2,4km ja C-rata 1,9km. Autojen pysäköinti tapahtuu pellolla kilpailukeskuksen vieressä. Opastus on tieltä nro 140, matkaa Orimattilan keskustasta tulee 17 km. Tapahtumapaikan navigaattori osoite on Vanha Helsingintie 2248. 
Tervetuloa! 
 
Kiiliössä 125 suunnistajaa [30.8.2010] 
Syksyisessä säässä etsittiin rasteja Kiiliön haastavassa maastossa. Viimeinen rasti osoittautui hankalaksi muistaa siinä loppusuoran vauhdissa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Elokuun lopuksi Iltarastit Kiiliössä [26.8.2010] 
Maanantaina 30.8. Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Kiiliössä. ”Veeran” jäljiltä metsässä on jonkin verran tuulenkaatoja. Paikoin on myös traktoriuria, joita ei ole kartassa. Näistä ei kuitenkaan ole isompaa haittaa suunnistamiselle, avaavat hieman näkymiä. Ratojen pituudet ovat A: 4,5 km, B: 3,2 km, B-helppo: 2,3 km ja C: 1,4 km. Mustikoita on tosi niukasti. Alkuverryttelyksi on tarjolla kävely tai hölkkä lähtöpisteeseen. Tapahtumassa on kaksi eri lähtöä: A- ja B-ratojen lähtöön linkkitorninmäen juurelle on tietä pitkin matkaa 700 m. B-helppo- ja C-ratojen lähtöön on tietä pitkin toiseen suuntaan matkaa 500 m. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Kuustjärventie 385. 
Tervetuloa! 
 
Salusjärvellä 140 suunnistajaa [23.8.2010] 
Salusjärven tutussa maastossa oli mukava hakea rasteja. Sauna ja uinti kruunasi illan. 
Maalileimaus oli muutamilta jäänyt tekemättä.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia 
> 3. Iltarastikasvot 
 
P.S. Naisten pukuhuoneesta löytyi kompassi ja suunnistuslasit. Tuodaan seuraaville Iltarasteille Kiiliöön. 
 
Maanantaina 23.8.2010 Salusjärvellä [22.8.2010] 
Seuraavat Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Salusjärven maastossa. Ratapituudet ovat A-rata 5,0 km, B-rata 3,1 km, B-helppo 3,0 km ja C-rata 1,5 km. Tapahtumapaikkana toimii leirikeskuksen alaparkkipaikka osoitteessa Salusjärventie 110. Opastus alkaa tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Levannon suuntaan. Leirikeskuksen sauna on varattu suunnistajien käyttöön, joten pyyhe ja uikkarit mukaan! 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös aikuisten suunnistuskoulu, jonka kokoontuminen ennen maastoon lähtemistä on tapahtumapaikalla klo 17.30. 
Tervetuloa! 
 
Tihajalla haastetta [16.8.2010] 
122 suunnistajaa Korpihoilon kartalla. Helpohkoilta näyttävät radat tarjosivat yllättävän paljon haastetta. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia 
 
Ensi maanantaina Tihajalla [12.8.2010] 
Tulevana maanantaina 16.8.2010 suunnistetaan Luhtikyläntien pohjoispuolella välittömästi moottoritien länsipuolella Korpihoilon kartalla. Maasto on tasalaatuista ja hyväkulkuista metsämaastoa. Ratapituudet ovat A-rata 4,3 km, B-rata 2,8 km, B-helppo 2,5 km ja C-rata 1,6 km. A ja B-radat hyödyntävät hyvää suunnistusmaastoa ristiradoin. B-helppo tukeutuu teiden ja yhden hakkuuaukon reunan läheisyyteen. C-radalla osa matkasta ilman polkua, mutta tällöin kuitenkin suuntaa kohti moottoritien ääniä. Tapahtumapaikka sijaitsee 150m moottoritieltä länteen tietä n:o 1631 Luhtikyläntie. 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös aikuisten suunnistuskoulu, jonka kokoontuminen ennen maastoon lähtemistä on tapahtumapaikalla klo 17.30. 
Tervetuloa! 
 
Kalliojärven iltarasteilla 133 suunnistajaa [9.8.2010] 
Kuumimman kesälomakauden ollessa ohitse Orimattilan Iltarasteilla nähtiin taas runsas osanotto. Kiitokset kaikille osallistujille ja maanomistajille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavat Orimattilan Iltarastit Kalliojärvellä [7.8.2010] 
Maanantaina 9.8.2010 suunnistetaan Kalliojärven maastossa. Ratoja on tarjolla normaaliin tapaan seuraavasti: 
-A-rata 4,9 km, rastipisteet eivät ole olleet käytössä muutamaan vuoteen, matkalla useampia pitempiäkin välejä. 
-B-rata 3,5 km, rastipisteet eivät ole olleet käytössä muutamaan vuoteen. 
-B-helppo 2,5 km, tukeutuu osin polkuihin ja uriin, selkeät rastipisteet. 
-C-rata 1,3 km, helppo tukeutuu polkuihin ja uriin. 
Tapahtumapaikka on Kalliojärven uimarannan parkkipaikalla osoitteessa Uimarannantie 154. 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös aikuisten suunnistuskoulu, jonka kokoontuminen ennen maastoon lähtemistä on tapahtumapaikalla klo 17.30. 
Tervetuloa! 
 
Aikuisten suunnistuskoulu jatkuu [4.8.2010] 
Keväällä alkanut Aikuisten suunnistuskoulu jatkuu elokuussa kolmilla iltarasteilla: ma 9.8 Kalliojärvellä, ma 16.8 Tihajalla ja ma 23.8 Salusjärvellä. Keväällä suoritettu suunnistuskoulun maksu sisältää myös näiden kolmien iltarastien karttamaksut. 
Laukan John on kisailemassa veteraanien MM-kisoissa Sveitsissä ja lomailemassa korkean paikan leirillä Alpeilla, joten yritetään pärjätä nämä kolme kertaa ilman Johnia. Jaetaan tähänastisia suunnistuskokemuksia, kertaillaan keväällä opittua ja haetaan uusia elämyksiä suhteellisen haasteellisista, mutta hienoista suunnistusmaastoista. Maastoon voi lähteä yksin, pareittain tai ryhmässä, ja tarvittaessa ohjaajan saa edelleen maastoon tueksi. 
Kokoontuminen entiseen tapaan aina tapahtumapaikalla klo 17.30 mallikarttatelineen luona. 
 
Katso tapahtumapaikat ja ennakkotiedot tarkemmin aina ennen tapahtumaa etusivulta. 
 
Tiedustelut:  
Jouni Tourunen 040-5243360 
 
 
Ilmakan metsissä suunnistettiin upeassa elosäässä [2.8.2010] 
Ilmakanmäen ja Äijälän välinen maasto keräsi paikalle 90 suunnistajaa aina ulkomaita myöden. Radoille sijoitetut kolme juomarastia hupenivat helteisessä suvisäässä ja Ilmakan laavulla grilliherkut maistuivat suunnistuksen jälkeen. Alueella partioineet ilvekset, hirvet ja metsot eivät liiemmin häirinneet suunnistussuorituksia. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Elokuun aluksi Ilmakan laavulle [29.7.2010] 
Elokuun ensimmäiset iltarastit suunnistetaan maanantaina 2.8.2010 Ilmakanmäen laavun eteläpuoleisen alueen hyväkulkuisessa maastossa. Lähtöpaikka on viety mailin päähän laavulta etelään, jotta myös kartan eteläisintä, tähän asti käyttämätöntä osaa on voitu hyödyntää ratoja laadittaessa. Lähdössä, pitkien ratojen puolivälissä ja laavulla on juomapisteet nestevajeen estämiseksi. A-ratana tarjolla on 4,7 km (10 rastia): radalla käydään aivan kartan eteläisimmässä osassa; reitinvalinnoista riippuen pääosin nopeaa helppokulkuista maastoa. B-vaihtoehto on poikkeuksellisesti tavanomaista pidempi, 3,6 km (8 rastia). Eteneminen on A-radan tapaan jouhevaa reitinvalinnoista riippuen. B-helppo 2,7 km (7 rastia) ja C-rata 1,6 km (5 rastia) seurailevat pääasiassa johdattelevia reittejä. Kaikki rastit yhtä lukuun ottamatta ovat polkujen läheisyydessä. Perinteisten ratojen lisäksi on luvassa myös pidempi X-rata 6,1 km (11 rastia) ja uutena keskipitkä X-helppo 4,7 km (10 rastia), joka B-helpon ja C-radan tapaan seurailee johdattelevia reittejä rastien ollessa selkeissä maastonkohdissa. Jokaisella radalla kaikki rastipisteet sijaitsevat erityyppisissä rastikohteissa. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Ilmakantie 390. Opastus Lahden suunnasta tulevia huomioiden tieltä 167 (Virenojantien risteys), sekä Heinämaan puolelta tieltä 1691. Paikoitus on tien sivussa laavun molemmin puolin. Laavulla on grillausmahdollisuus, joten retkimuonat mukaan. Antoisaa elosuunnistusta, tervetuloa! 
 
Mallusjoella suunnistettiin helteiden jatkuessa [26.7.2010] 
Mallusjoen luontopolun monille tutuksi tulleeseen maastoon oli laadittu hyvät radat, jotka tarjosivat uusia elämyksiä. Helle säässä mukana oli 80 suunnistajaa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> 2. Iltarastikasvo 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Heinäkuun lopuksi Mallusjoelle [22.7.2010] 
Maanantaina 26.7.2010 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Mallusjoella. Radat on soviteltu pienelle alueelle maaston länsiosaan, sillä itäpuolelle istutetaan parhaillaan uutta taimikkoa. Alueella on jonkin verran ajouria joita ei ole kartalla ja maaston keskiosassa on hieman raivausjätteitä, mutta pääosin kulkukelpoisuus on hyvä. B-helppo ja C-rata tukeutuvat koko matkaltaan teihin ja polkuihin ollen samalla hieman tavanomaista pidemmät. Ratapituudet ovat A-rata 4,3 km, B-rata 2,9 km, B-helppo 2,9 km ja C-rata 2,0 km. Pysäköinti tapahtuu pellolla osoitteessa Selventie 31, josta kävellään pallokentän kupeeseen tapahtumapaikalle. Opastus alkaa tieltä nro 1635 Orimattilasta 11 km Pukkilan suuntaan, josta tapahtumapaikalle vielä 3 km. 
Tervetuloa! 
 
Käkelässä 111 suunnistajaa [12.7.2010] 
Lämpötilan ollessa kohtuullinen oli maastossa mukava edetä.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Tulevana maanantaina Käkelään [15.7.2010] 
Maanantaina 19.7.2010 suunnistetaan Käkelän maastossa. Käytössä ovat maaston kulkukelpoisimmat osat. Pitkällä radalla tarjotaan myös reitinvalintaa. Ratapituudet ovat A-rata 5,1 km, B-rata 3,1 km, B-helppo 2,3 km ja C-rata 1,7 km. Tapahtumapaikka sijaitsee Manssilantiellä, opastus alkaa Käkelän risteyksestä Artjärventieltä. Pysäköinti on kapean ja pölyisen hiekkatien varressa, joten aja erityisen varovasti! Hyvällä säällä kannattaa tulla paikalle vaikka pyöräillen. 
Tervetuloa! 
 
74 suunnistajaa uskaltautui rasteille helteestä huolimatta [12.7.2010] 
Kankaanmäellä auton mittari näytti 34 asteen lämpötilaa. Yleensä sää ei pidä suunnistajaa poissa harrastuksensa parista. Nyt lämpötila oli sellainen, että suunnistajankin kannatti ottaa tilanne huomioon.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
 
Tulevana maanantaina Kankaanmäelle [9.7.2010] 
Maanantaina 12.7.2010 suunnistetaan vaihteeksi aivan Orimattilan keskustan tuntumassa Kankaanmäellä. Erittäin hyväkulkuiseen kangasmaastoon on sommiteltu lyhyehköt radat, pisimmälläkin radalla on mittaa tällä kertaa alle 4 km. Maasto sopii erityisen hyvin suunnistusta vähemmän harrastaneille ja lapsille. Tapahtumapaikkana toimii Virke Oy:n takapiha osoitteessa http://kartta.lahti.fi/WebOrimattila/Default.aspx?layers=Orimattila&cp=6752544,26487916&z=4&title=Orimattilan%20Iltarastit%202.8.2010&language=finhttp://kartta.lahti.fi/WebOrimattila/Default.aspx?layers=Orimattila&cp=6742990,26484344&z=1&title=Orimattilan%20Iltarastit%2012.7.2010&language=fin>Kankaantie 13. Opastus on tieltä nro 164, 2km keskustasta Helsingin suuntaan. 
Tervetuloa! 
 
Helteisessä Hennassa 91 suunnistajaa[5.7.2010] 
Kesälomat ja rastiviikko veivät osan vakituisista iltarastikävijöistä. Moni kuitenkin jaksoi suunnistaa vaikka ilta oli kesän lämpimimpiä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavat Orimattilan Iltarastit Hennassa [1.7.2010] 
Orimattilan Iltarastit maanantaina 5.7.2010 järjestetään Hennassa viime kevään kansallisen kilpailun kartalla. Ratapituudet ovat A-rata 5,8 km, B-rata 3,2 km, B-helppo 2,3km ja C-rata 1,4 km. Huomioitavaa on, että maastossa on uusia ajouria joita ei ole merkitty karttaan. Opastus tieltä 164 Salusjärventien risteyksestä, sekä tieltä 140 (vanha Lahti-Hki). Paikan navigaattoriosoite on Salusjärventie 375. Paikoitus on hiekkakuopalla, josta on kävelymatkaa tapahtumapaikalle 400 m. 
Tervetuloa! 
 
Kiiliön vaikeassa maastossa 130 suunnistajaa[28.6.2010] 
Kiiliön maasto tarjoaa sekä fyysistä että suunnistuksellista haastetta. Helppojen ratojen tekeminen vaikeaan maastoon on ratamestarille haastava tehtävä. B-helppo radasta olikin tullut normaalia vaikeampi ja metsänhoitotyöt aiheuttivat suunnistajille lisää miettimistä reitinvalinnan suhteen. Sää kuitenkin suosi ja peseytymismahdollisuus oli tarpeellinen hikisen suorituksen jälkeen.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Juhannuksen jälkeen Kiiliöön! [20.6.2010] 
Maanantaina 28.6.2010 Orimattilan Iltarastit järjestetään Kiiliön maastossa. Radat on suunniteltu käyttäen hyväksi maaston nopeakulkuisimpia alueita ja välttäen kartan vihreitä alueita. Ratapituudet ovat A-rata 4,8 km, B-rata 3,9 km, B-helppo 2,9 km ja C-rata 1,3 km. 
Opastus alkaa Luhtikyläntieltä 5km Orimattilasta länteen, josta on matkaa 10 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Kuustjärventie 385. Tienvarsipaikoituksesta johtuen suositellaan kimppakyytejä. 
Tervetuloa! 
 
Tuhkurin maastossa 126 suunnistajaa [21.6.2010] 
Kesän ollessa parhaimmillaan suunnistettiin tällä kertaa varsin rehevässä metsämaastossa. Tästä huolimatta rastit löytyivät ihan mallikkaasti ja metsästä palattiin hymyssä suin. Kiitokset kaikille osallistujille ja maanomistajille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavaksi suunnistetaan Tuhkurinjärven maastoon [20.6.2010] 
Maanantaina 21.6.2010 Orimattilan Iltarastit järjestetään Tuhkurinjärven maaston eteläosassa. Luonto on rehevimmillään juuri nyt ja luvassa onkin tällä kertaa varsin peitteistä metsämaastoa. Ratapituudet ovat A-rata 4,4 km, B-rata 2,9 km, B-helppo 1,9 km ja C-rata 1,4 km. 
Opastus tapahtumaan alkaa tieltä 164 Salustentien risteyksestä, josta matkaa 3 km. Tienvarsipaikoituksesta kävellään vielä tapahtumapaikalle 0,5 km. 
Tervetuloa! 
 
Pariisin kartalla 137 suunnistajaa [14.6.2010] 
Sateen uhka oli läsnä, kun suunnistettiin Järvikylässä.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia 
 
Ensi maanantaina Pariisiin [10.6.2010] 
Seuraavat Orimattilan Iltarastit suunnistetaan maanantaina 14.6.2010 Pariisin maaston länsiosasta käsin. Lähtö ja maalipisteitä hallitsee korkeahko vuorenmäki. Maasto on kulkukelpoisuudeltaan verrattain hyvää, joskin korkeuserot varsinkin pidemmillä radoilla kysyvät fyysistä kuntoa. Radat ovat pituudeltaan A-rata 4,3 km, B-rata 3,4 km, B-helppo 1,8km, C-rata 1,1 km. A- ja B-rata ovat suunnistettavuudeltaan haasteellisia, B-helppo ja C-rata tukeutuvat sähkölinjaan ja polkuihin. C-rata on lyhyehkö kiertäen hyväkulkuista Vuorenmäen avokalliomaastoa. Tapahtumapaikkana on Luhtikyläntien ja Huhdanojantien risteys. Pysäköintitilaa on niukahkosti tienvarressa, joten suositaan kimppakyytejä.  
Tervetuloa! 
 
Nikkijärvellä 125 suunnistajaa [7.6.2010] 
Aurinkoisessa kesäillassa suunnistettiin Nikkijärven maisemissa. Kiitokset osallistujille! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavaksi Nikkijärvelle [3.6.2010] 
Maanantaina 7.6.2010 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Nikkijärven kartan pohjoisosassa. Rasteja on kätketty metsään runsaasti. Rata pituudet ovat A 4,6 km, B 2,8 km, B-helppo 2,3 km ja C 1,8 km. B ja C radat käyvät alueen yläpuolelle nousevalla kalliolla, josta on upeat näköalat joka suuntaan yli vihreiden metsien. Alueelta myös löytyy biologinen harvinaisuus Käärmekuusi aivan rastin 122 vieressä, joten ainakin A ja B-helppo ratojen kiertäjien kannattaa siihen tutustua. Ajo-opastus on Luhtikyläntien ja Mustajärventien risteyksestä, josta matkaa tapahtumapaikalle on 3,5 km. Paikoitus järjestetään tienvarsiparkkina, joten suositaan Mustajärventiellä yksisuuntaista liikennettä: tulo opasteiden mukaan ja poistuminen Tuuliharjan/Kiiliön kautta.  
Tervetuloa! 
 
Hollilanmäen tapahtumassa 155 suunnistajaa [31.5.2010] 
Hollilanmäessäkin hyttysiä riitti kaikille metsässä ja parkkipellolla. Radat laittoivat suunnistajien taidot koetukselle,mutta jokainen sai kokea löytämisen riemua upeassa kelissä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavaksi Hollilanmäkeen [26.5.2010] 
Tulevana maanantaina 31.5.2010 Orimattilan Iltarastit pidetään Hollilanmäen kartan pohjoisosassa. Maasto on kulkukelpoisuudeltaan pääosin erittäin nautinnollista. Mäkiä alueelta löytyy, mutta niiden päällystät ovat hyväkulkuisia. Poikkeuksellisesti ratojen viereisillä kesantopelloilla on kulku sallittu. A-rata on pituudeltaan 5,4 km, B-rata 3,1 km, B-helppo 2,5 km ja C-rata 1,6 km. Parkkeeraus kesantopellolla. Tapahtuma järjestetään suhteellisen kapean yksityistien päässä, joten varovaisuutta siinä liikennöitäessä. Opastus alkaa Luhtikyläntie 737 kohdilta, tapahtumapaikan osoite Lautamajantie 68. 
Tervetuloa! 
 
Sateisen päivän suunnistusta Tuuliharjassa [24.5.2010] 
Tuuliharjassa riitti vettä ja hyttysiä. Jotkut onnistuivat suunnistamaan sateen välissä kastellen vain kenkänsä ja housunsa.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> 1. Iltarastikasvot 
> Kuvia 
 
Tulevana maanantaina Tuuliharjasta maastoon [20.5.2010] 
Maanantaina 24.5.2010 Orimattilan Iltarastien tapahtumakeskus sijaitsee Tuuliharjan Neste liikennemyymälän viereisen lammen rannassa grillikodalla, katso karttalinkki. Maastossa on viime vuonna suoritettu metsänhoitotöitä harvennuksien muodossa. Rangat ovat vielä maassa, minkä varsinkin lyhytjalkaiset kyllä huomaavat. Suunnistuksellisena mottona kannattaa ”Leuka ylös, katse kauas, seuraava rasti ehkä jo näkyy”. Ratapituudet ovat A-rata 4,6 km, B-rata 2,6 km ja C-rata 1,7 km. 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös aikuisten suunnistuskoulu, jonka kokoontuminen ennen maastoon lähtemistä on tapahtumapaikalla klo 17.30. 
Tervetuloa! 
 
Jursalassa 152 suunnistajaa [17.5.2010] 
Kuin ihmeen kaupalla suunnistuksessa käytetty Heinämaan hallin lähimaasto säästyi vedeltä tänä toukokuisena maanantai-iltana, vaikka muualla Orimattilassa satoi paikoin runsaastikin. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Ensi maanantaina metsään Heinämaan hallilta [14.5.2010] 
Maanantaina 17.5. Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Jursalassa Heinämaan hallin toimiessa tapahtumapaikkana. Maasto on helppokulkuista, mutta rastien löytäminen vaatii tarkkuutta. Pisimmällä radalla on taas aiemminkin huomioitava herättänyt rastipiste kuopassa kumpareen päällä. Matkat ovat A-rata 5.2km, B-rata 3.0km, B-helppo 2.8km ja C-rata 1.7km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Jursalantie 38.  
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös aikuisten suunnistuskoulu, jonka kokoontuminen ennen maastoon lähtemistä on tapahtumapaikalla klo 17.30. 
Tervetuloa! 
 
Maken Mailin tapahtumassa 149 suunnistajaa [10.5.2010] 
Tietävälässä suunnistettiin Orimattilan Iltarastit Maken Mailin merkeissä poikkeuksellisen lyhyillä radoilla. Tämä oli samalla yksi Suomen Suunnistusliiton 75-vuotis juhlavuoden kunniaksi järjestettävistä Juhlarasti-tapahtumista.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
> Maken Mailin ikähyvityksin lasketut tulokset 
 
Ensi maanantaina Maken Maili Tietävälässä [6.5.2010] 
Maanantaina 10.5. Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Tietävälässä. Seinäkallion kartan mittakaava on poikkeuksellisesti 1:5000 ja käyräväli 2,5m, Matkat ovat perinteisesti Mailin mittainen 1,6km / 10 rastin vaativa metsäsprinttirata, sekä helppo Minimaili 0,7km / 5 rastia aloittelijoille ja hippokoulaisille. Näin keväällä maastopohja on hyvää edetä ja tavoiteaika mailille on 12min. Lopputuloksiin lasketaan myös ikähyvitysajat erikseen. Tapahtumapaikalle opastetaan Tietäväläntien alusta ja paikoitus on hiekkatien varressa. Polkupyörällä pääsee mukavasti paikalle! 
Tämän kertainen tapahtuma on myös yksi Suomen Suunnistusliiton 75-vuotis juhlavuoden kunniaksi järjestettävistä Juhlarasti-tapahtumista. Paikalla on Suunnistusliiton puolesta isäntänä Antti Örn. Liiton sposoroimana arvotaan mukavia palkintoja osallistujien kesken! 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös aikuisten suunnistuskoulu, jonka kokoontuminen ennen maastoon lähtemistä on tapahtumapaikalla klo 17.30. 
Tervetuloa! 
 
Hollilanmäen maastossa suunnisti 186 kuntoilijaa [3.5.2010] 
Kauniissa keväisessä illassa suunnistettiin Hollilanmäen kallioilla. Tarkkaa suunnistusta vaativa maasto houkutteli paikalle suuren joukon harrastajia.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Seuraavaksi suunnistetaan Hollilanmäen maastossa [28.4.2010] 
Tulevana maanantaina 3.5. Orimattilan Iltarastit suuntaavat Hollilanmäen maastoon. Tapahtumapaikkana toimii Niemisten maamiesseurantalon ympäristö. Paikan navigaattoriosoite on Luhtikyläntie 580. Kallioisessa maastossa pääsee harjoittelemaan rastinottoa todenteolla, sillä radoilla on tällä kertaa runsas määrä rasteja. Ratapituudet ovat C 2,2 km, B Helppo 2,7 km, B 3,6 km ja A 5,3 km. 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös aikuisten suunnistuskoulu, jonka teoriaosuuus alkaa maamiesseurantalolla klo 17.30. Tästä siirrytään maastoon iltarasteille, joten mukaan ulkoiluvarustus. 
Tervetuloa! 
 
Ensi maanantaina Maken Maili Tietävälässä [6.5.2010] 
Maanantaina 10.5. Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Tietävälässä. Käytettävän Seinäkallion kartan mittakaava on poikkeuksellisesti 1:5000 ja käyräväli 2,5m, Matkat ovat perinteisesti Mailin mittainen 1,6km / 10 rastin vaativa metsäsprinttirata, sekä helppo Minimaili 0,7km / 5 rastia aloittelijoille ja hippokoulaisille. Näin keväällä maastopohja on hyvää edetä ja tavoiteaika mailille on 12min. Lopputuloksiin lasketaan myös ikähyvitysajat erikseen, anna syntymäaikasi lähdössä! Tapahtumapaikalle opastetaan Tietäväläntien alusta ja paikoitus on kylätien varressa. Polkupyörällä pääsee mukavasti paikalle! 
Suomen Suunnistusliiton 75-vuotis juhlavuoden kunniaksi järjestetään eri puolilla Suomea yhteensä 75 suunnistustapahtumaa. Seuramme Rastivarsat valittiin yhdeksi tällaisten Juhlarasti-tapahtumien järjestäjäksi. Maanantaiaamuna järjestetään Orimattilassa koululaisille Rastiseikkailu ja toinen Juhlarasti-tapahtuma ovat tämän kertaiset Orimattilan Iltarastit. Näin ollen paikalla on Suunnistusliiton puolesta isäntänä Antti Örn, sekä Juho Saarinen pyöräsuunnistusmaajoukkueesta. Liiton sposoroimana arvotaan mukavia palkintoja osallistujien kesken! 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös aikuisten suunnistuskoulu, jonka kokoontuminen ennen maastoon lähtemistä on tapahtumapaikalla klo 17.30. 
Tervetuloa! 
 
Jymylinnanmäellä 173 suunnistajaa [26.4.2010] 
Orimattilan Iltarastien kausi 2010 avattiin aurinkoisissa tunnelmissa! Ratavaihtoehdoista löytyi mieluinen jokaiselle, niin jalan kuin myös pyörällä suunnistaville, sillä samalla järjestettiin myös Lahden alueen pyöräsuunnistusiltarastit. Samoilla rasteilla kiersivät myös aikuisten suunnistuskoulun oppilaat.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Pyöräsuunnistus reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Virheellinen tapahtumapäivä lehdessä [24.4.2010] 
Lehdessä on parina viime päivänä mainittu Orimattilan Iltarastit pidettäväksi väärällä päivällä. 
Oikea tapahtumapäivä on siis maanantai. Pahoittelemme sekaannusta. Tervetuloa maanantaina! 
 
Orimattilan Iltarastien kausi alkaa ensi maanantaina Jymylinnanmäellä [19.4.2010] 
Kausi 2010 käynnistyy maanantaina 26.4. urheilukeskuksen maastossa Jymylinnanmäen toimiessa tapahtumapaikkana. Radat ovat näin kauden alussa helpohkot. C-rata kiertää lähimaastoissa tukeutuen pururataan. Haastetta A- ja B -radoille on koitettu saada reitinvalintatehtävien kautta. A-radalle lähtijät pääsevät hakemaan muutaman rastin metsäisemmiltäkin alueilta. On jälleen hyvä muistaa, että suunnistuksessa tonteille meno on ehdottomasti kielletty, kuten myös karttaan pisteillä merkityn pellon käyttäminen etenemiseen. Ratapituudet ovat C 1,3 km, B 3,2 km ja A 5,3 km.  
 
Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Lahden alueen pyöräsuunnistusiltarastit. Tiedossa on hauskaa kammenkiertoa ympäri Orimattilan taajamaa ja sen läheisyydessä olevia metsäsaarekkeita. Luvassa on vauhdikkaita pyörätieosuuksia sekä vaikeammin ajettavia osuuksia. Ratavaihtoehdot ovat pitkä rata noin 60 min, lyhyt rata noin 45 min ja lajia aloitteleville City-rata, jossa rastit ovat sijoitettu helposti ajettaviin pisteisiin. Keväisestä luonnosta voi lähteä nauttimaan polkupyörällä toki myös ilman ajanottoa. Pakolliset varusteet ovat kypärä ja pyörä. 
 
Myös aikuisten suunnistuskoulu alkaa Yhteiskoululla klo 17.30. Tunnin teoriaosuuden jälkeen siirrytään maastoon iltarasteille. Aikuisten suunnistuskouluun tulijat voivat pysäköidä  
urheilutalon parkkipaikalle
, josta on opastus Yhteiskoululle. Mukaan ulkoiluvarustus. 
 
Tervetuloa!  
 
Järjestäjien infotilaisuus kerholla torstaina 8.4. klo 18.00 [7.4.2010] 
Järjestäjät joukolla mukaan infotilaisuuteen! Iltarastien junailuun tulevalle kaudelle tulee muutamia muutoksia ja uusia huomioitavia asioita. Tärkeää, että mahdollisimman moni toimitsija olisi paikalla mukana.  
Tervetuloa! 
 
Aikuisten suunnistuskoulu - ohjatusti Iltarasteille [4.3.2010] 
 
Toivottu ja suosittu aikuisten suunnistusopetus toteutetaan Orimattilan Iltarastien yhteydessä. Aikuisten suunnistuskoulu kokoontuu viisi kertaa keväällä ja kolme kertaa elokuussa. Suunnistuskoulussa opiskellaan suunnistuksen perustaitoja ja tutustutaan Orimattilan Iltarastien käytäntöihin.  
 
Aikuisten suunnistuskoulun hinta 40 €/henkilö sisältää ohjauksen, opetusmateriaalin, kompassin käytön sekä kartat ja osallistumismaksut kahdeksaan iltarastitapahtumaan. Kahdella ensimmäisellä kerralla ohjelmassa on myös teoriatunti ennen maastoon siitymistä. Maasto-opetus tapahtuu ohjatusti pienryhmissä. Suunnistuskoulun rehtorina toimii John Laukka apunaan Rastivarsojen kokeneita suunnistajia.  
 
Joten: varaa aikaa maanantai-iltaan, pukeudu mukavaan ulkoiluvarustukseen ja lähde rohkeasti liikkeelle, Aikuisten Suunnistuskoulu ohjaa Sinut mukavasti Iltarasteille!  
 
Aikuisten Suunnistuskoulu, maanantaisin klo 17.30:  
Kevät  
1. Yhteiskoulu/Jymylinna 26.4 (Ilmoittautuminen)  
2. Niemisten maamiesseurantalo/Hollilanmäki 3.5  
3. Seinäkallio, Tietävälä 10.5  
4. Heinämaa, Jursalan halli 17.5  
5. Tuuliharja 24.5  
 
Syksy  
1. Kalliojärvi 9.8  
2. Tihaja 16.8  
3. Salusjärvi 23.8 (Päättäjäiset)  
 
Katso tapahtumapaikat ja ennakkotiedot tarkemmin aina ennen tapahtumaa etusivulta. 
 
Tiedustelut:  
Jouni Tourunen 040-5243360 
 
Kalenteri ja järjestelyvastuut julkistettu [3.2.2010] 
Kauden 2010 kalenteri on valmis. Lista tapahtumista löytyy klikkaamalla valikosta vasemmalla kohtaa "Kalenteri 2010". Tapanin suunnistuksen paikka ja järjestelyvuorot ovat vielä auki.  
 
 

Päivitetty: 16.4.2013
    
     

- © Rastivarsat ry -