Orimattilan Iltarastit
Orimattilan Iltarastit tarjoaa luontoliikuntamahdollisuuksia kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille maanantaisin huhtikuusta lokakuuhun. Lähde kokeilemaan suunnistusta joko vaihtoehtona tai mukavana lisänä kävelylle, hölkälle tai sauvalenkeille. Eritasoiset ratavaihtoehdot tarjoavat valinnan varaa aloittelijasta kokeneisiin suunnistajiin. Suunnistamiseen et tarvitse erityisvarusteita, normaalit ulkoiluvarusteet ja lenkkarit riittävät harrastuksen alkuun. Tervetuloa! 
 
Liity myös Facebookissa ryhmään Orimattilan Iltarastit, sekä seuraa Twitterissä @OlanIltarastit. 

 
 
 

Kausi 2015

 
> Orimattilan Iltarastien esite 2015 
> Kalenteri, tulokset 2015 
 
 
 
Perinteinen Tapaninsuunnistus Tönnössä Pariisin-kartalla [26.12.2015] 
Perinteinen Tapaninsuunnistus suunnistettiin aurinkoisessa merkeissä noin 1-2 asteen pakkasessa ja mahtavan 189 osallistujan voimin! Paikalla oli suunnistajia useilta paikkukunnilta, kaukaisin osallistuja aina Torniosta asti. Lisäksi itse Joulupukki osallistui tapahtumaan :) Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja hyvää uutta vuotta! Tervetuloa keväällä taas kauden 2016 Iltarasteille. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Perinteinen Tapaninsuunnistus Pariisin maastossa [19.12.2015] 
Nyt koko perhe vuoden 2015 perinteiseen Tapaninsuunnistukseen lauantaina 26.12.2015, lähtöaika maastoon on klo 11-13. Valittavissa kolme eritasoista rataa aloittelijasta kokeneempaan konkariin: 
C-rata 1,5 km, aloittelijan ja nuorten helppo rata. Rastit helpoissa pisteissä ja lähellä selviä maastonkohtia, tienristeyksiä tai pellonkulmia. Suunnistus perustuu kartanlukuun ja erityisesti pintakuvioiden havainnointiin. Radan runkona on johdatteleva reitti upeissa Tönnön kalliomaisemissa. 
B-rata 2,7 km, selkeää perussuunnistusta jonkin verran suunnistaneelle. Radalla on reitinvalintoja. Rastit yksiselitteisissä pisteissä. Radan varrelle osuu niin ikään upeita Tönnön kalliomaisemia. 
A-rata 4,9 km, edistyneemmille harrastajille. Tällä kertaa reippaat 21 rastia tiiviisti rajatulla alueella. Pariisin mäkiä osuu reitin varrelle ja kartan kanssa saa olla tarkkana. 
Tapahtumapaikkana on Tönnön koulu, pysäköinti koulun parkkipaikalla. Ilmoittautuminen koulun alakerrassa, sisäänkäynti koulun takapuolelta. Käytössä pukuhuoneet ja suihku. Nastareiden käyttö sisätiloissa kielletty! Osallistumismaksu 5 € + Emit-vuokra 1 €. Kausikorttilaiset osallistuvat ilman eri maksua ja alle 19-vuotiaat osallistuvat ilmaiseksi! Tapahtumapaikan osoite on Tönnönkoskentie 12. Opastus on tieltä 164 Orimattilan keskustasta 3 km Helsingin suuntaan.  
Tervetuloa! 
 
Kauden viimeiset Orimattilan Iltarastit Hiihtokeskuksessa [28.9.2015] 
Orimattilan Iltarasteille saatiin upea kauden päätös 184 osallistujan voimin! Hiihtokeskuksen radat tarjosivat tiuhaa metsää, polkuja ja nopeaa kangasmaastoa. Mukana oli myös iso joukko pyöräsuunnistajia. Kiitos kaikille kuntosuunnistajille koko kaudesta! Ennen seuraavan vuoden kautta on tarjolla perinteinen Tapaninsuunnistus 26.12.2015. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Orimattilan Iltarastit ja pyöräsuunnistus Hiihtokeskuksessa [24.9.2015] 
Maanantaina 28.9.2015 suunnistetaan kauden viimeiset Orimattilan Iltarastit Hiihtokeskuksen maastossa. Alue on tunnetusti vauhdikasta ja hyvin polkurikasta. Ratapituudet ovat A-rata 5,1 km, B-rata 4,3 km, B-helppo 3,2 km ja C-rata 2,1 km. 
Samassa yhteydessä järjestettävän pyöräsuunnistuksen radoilla rastit saa tällä kertaa kiertää vapaassa järjestyksessä. Näin ollen kannattaa varata kynä mukaan. Radan suunnitteluun kuluu hetki aikaa ja pyöräsuunnistajien toivotaan saapuvan hyvissä ajoin paikalla. Ratapituudet ovat A-pyörä 8-9 km, B-pyörä 4-5 km ja C-pyörä 2-3 km. Pisimmällä pyöräradalla on noudatettava varovaisuutta tien ylityksessä, käyttäkää siinä tunnelia. Muillakin radoilla on oltava varovainen, sillä jalan suunnistavat liikkuvat samalla alueella. 
Huom! Pimeän tulon takia aikaistettu lähtöaika 16.30-18.00. Tapahtumapaikalla kaikki toiminnot ovat lähietäisyydellä parkkipaikasta. Opastus on tieltä nro 167 Orimattilasta 3 km Myrskylän suuntaan. Navigaattoriosoite on Olympiavoittajantie (tai Pakaantie 242). 
Tervetuloa! 
 
Orimattilan Iltarastit kalliomaastossa [21.9.2015] 
Kosteaa, kallioita, korkeuseroja. Siinä yksinkertainen kuvaus illasta kolmen kunnan rajamailla, kun Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Keiturin Kivikalliolla 21.9.2015. Maastohan on tunnetusti haastava. Vielä kun ratamestari tekee tapahtumaan Rastivarsojen mestaruuskisan mukaiset radat, voi sanoa suunnistusta harrastetun tosissaan. Kiitokset osallistuneille ja maanomistajille. Ensi viikolla päätämme kauden Hiihtokeskuksen maastossa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan iltarastit Keiturissa [19.9.2015] 
Maanantaina 21.9.2015 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Surmajärven kartan maastossa Keiturissa. Lahti-Suunnistukset olivat tänä kesällä samassa paikassa. Maasto on suunnistuksellisesti haastavia avokalliomäkiä parhaasta päästä ja monipuolisia vaihtelevia rinteitä. Korkeuserot ovat 40–50 m. Myös Rastivarsojen suunnistusmestaruuskisat järjestetään tässä yhteydessä. Seuranmestaruuskilpailujen osallistujat älkää käykö katsomassa iltarastien mallikarttoja, kilpailukartta annetaan lähtöpaikalla. Oma karttamuovi tarvitaan tässäkin. 
Huom! Illan pimentymisen vuoksi aikaistettu lähtöaika on klo 16:30-18:00 ja metsästä on ilmoittauduttava palanneeksi viimeistään klo 19:30. Opastus on tieltä 2954 Orimattilasta 22 km tietä 1631 Luhtikylän suuntaan, josta matkaa vielä 4 km Keiturintietä pitkin Marttilan suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Kukkuramäentie. Pysäköinti tapahtuu pellolla. 
Tervetuloa! 
 
Jursalassa rasteja etsi 135 kuntoilijaa [14.9.2015] 
Illan viiletessä Jursalan maasto tarjosi haastetta ja hienon suunnistuskelin. Ensi viikolla suunnistetaan Keiturilla ja aikataulu on jo illan pimentymisen vuoksi puoli tuntia aikaisemmassa. Viimeistään 18.00 maastoon ja 19.30 takaisin. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Jursalassa [13.9.2015] 
Maanantaina 14.9.2015 Orimattilan Iltarastit järjestetään Jursalan kartan pohjoisosan maastossa. Ratapituudet ovat A-rata 5,1 km ja B-rata 3,5 km, B-helppo 2,9 km ja C-rata 1,6 km. Helpoimmat radat tukeutuvat peltoihin, metsäuriin ja metsätiehen. C-rata on selvästi helpommassa maastonosassa. Ratojen loppuosa on kaikille suunnistajille uutta maastoa. Puimattomilla pelloilla ei saa kulkea muussa kohden kuin merkityllä ylityspaikalla! Lähtöpaikalle on kävelymatkaa tietä pitkin 600 m. Tapahtumapaikan osoite on Jursalantie 232. Opastus on tieltä 1691 Heinämaan pohjoisen liittymän kohdalta. Matkaa Orimattilan keskustasta kertyy noin 10 km. Pysäköinti tapahtuu pellolla.  
Tervetuloa! 
 
Kalliojärvellä reipasta menoa [7.9.2015] 
Kalliojäven maastossa suunnistettiin kauniissa syysillassa vaikka kevyttä sadetta ennustettiin. Tutut haastavat maastot mutta ratamestari oli pystynyt vättämään pahimmat risukot ja tiheiköt. 
Seuraavaksi suunnistetaan Jursalan maastoissa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Kalliojärvellä [5.9.2015] 
Maanantaina 7.9.2015 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Pariisin maaston pohjoisosassa ennakkotiedoista hieman poiketen Kalliojärven uimarannalta käsin. Maasto on tunnetusti vaativa ja korkeuserojakin löytyy. Ratapituudet ovat A-rata 5,2 km, B-rata 3,4 km, B-helppo 2,5 km ja C-rata 1,5 km. Tapahtumapaikka sijaitsee Kalliojärven uimarannalla osoitteessa Uimarannantie 154, jossa myös pysäköinti. Lähtöpaikalle on kävelymatkaa 500 m ja maali sijaitsee tapahtumapaikalla. Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 3 km Luhtikylän suuntaan.  
Tervetuloa! 
 
153 suunnistajaa uskaltautui Terrikallion maaston haasteisiin [31.8.2015] 
Tällä kertaa maasto oli kaksijakoinen. Hyväkulkuista osaltaan ja melkoista rytöä toisaalla. Kaikenkaikkiaan tarkkuutta vaativaa maastoa. Kiitokset osallistujille sekä maanomistajille. Ensi viikolla suunnistetaan Järvikylässä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Sammaliston Terrikalliolla [28.8.2015] 
Elokuun viimeiset Orimattilan Iltarastit suunnistetaan erittäin hienossa Terrikallion maastossa maanantaina 31.8.2015. Radat kulkevat pääosin hyväkulkuisella avokalliolla. Helpot radat on toteutettu poikkeuksellisesti 1:5000 mittakaavan kartalla. Perheen pienimpiä ei ehkä kannata laittaa tällä kertaa yksin maastoon, koska siellä ei ole yhtään polkua tukena. A- ja B-radat sisältävät pari pidempää reitinvalintaväliä ja kiertävät Terrikallion tehokkaasti, joten ole tarkkana oikeiden rastien kanssa! Ratapituudet ovat A-rata 4,8 km, B-rata 3,7 km, B-helppo 1,6 km ja C-rata 1,1 km. Pysäköinti tapahtuu pellolla Mallusjoentien itäpuolella. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan, josta matkaa tapahtumapaikalle vielä noin 7 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Mallusjoentie 646. 
Tervetuloa nauttimaan hienosta maastosta! 
 
Kiiliön vaativat Iltarastit upeissa maisemissa [24.8.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Kiiliön upeissa maisemissa maanantaina 24.8.2015. Osallistujat pääsivat suunnistamaan juuri päivitetyllä kartalla ja varsinkin suo-osuudet vaativat erittäin pikkutarkkaa kartanlukua. Kiitokset osallistujille ja maanomistajille, etenkin Viljan Villelle työpanoksestaan! Ensi viikolla suunnistetaan Sammaliston Terrikalliolla. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Kiiliössä [21.8.2015] 
Maanantaina 24.8.2015 Orimattilan Iltarastit järjestetään Kiiliön hienossa suunnistusmaastossa. Helpoimmat radat tukeutuvat polkuihin ja metsätiehen. A- ja B-radat käyvät kartan haasteellisessa osassa, jossa vaaditaan erityistä tarkkuutta. Lisäksi rastiahnaille on luvassa pidempi E-rata. Ratapituudet ovat A-rata 4,6 km, B-rata 3,3 km, B-helppo 2,3 km, C-rata 1,6 km ja E-rata 5,6 km. Lähtöön on matkaa 800 m, joka sopii hyvin alkuverryttelyksi. Autojen pysäköinti tapahtuu pellolla. Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 10 km Luhtikylän suuntaan, josta matkaa vielä 5 km perille. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Kuustjärventie 361. 
Tervetuloa! 
 
Karkkulan tapahtuma hellesäässä [17.8.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Karkkulassa maanantaina 17.8.2015. Tuliterän kartan myötä tässä maastossa suunnistettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma houkutteli maastoon mukavat 189 suunnistajaa. Kiitokset kaikille osallistujille, sekä alueen maanomistajille! Ensi viikolla suunnistetaan Kiiliön vaativaan maastoon. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Kaupunkisuunnistus Myllylässä [16.8.2015] 
Karkkulassa maanantaina pidettävien Orimattilan Iltarastien jälkeen voi keskiviikkona 19.8.2015 klo 18 suunnata Rastivarsojen kaupunkisuunnistukseen. Jo perinteinen avoin Kaupunkisuunnistus järjestetään viidettä kertaa. Nyt on vuorossa taajama-alueen länsipuoli Myllylän koulun maisemissa. Radan pituus n. 2 km. Kaikille osallistujille tarjoilua ja nuoremmille yllätyspalkinto. Samalla käydään Hippocupin kisailu sprinttimatkoin. Kutsu tapahtumaan Rastivarsojen nettisivulla. 
Tervetuloa! 
 
Orimattilan Iltarastit Karkkulassa [15.8.2015] 
Maanantaina 17.8.2015 Orimattilan Iltarasteilla päästään suunnistamaan aivan tuliterän kartan avulla Karkkulan maastoon. Alue on pääosin hyväpohjaista kalliomaastoa. Tapahtumakeskus sijaitsee Humisevan kesämajalla, pysäköinnin tapahtuessa 200 m päässä olevalla pellolla. Ratapituudet ovat A-rata 5,0 km, B-rata 2,9 km, B-helppo 3,0 km ja C-rata 2,1 km. Huom! Alueella on kaksi juuri istutettua hakkuuta, jotka on merkitty kielletyksi alueeksi. Kieltoa on noudatettava ehdottoman tarkasti! Tapahtumassa on paikalla myös suunnistustarvikemyyjä, hullunahiihtoon.fi. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 9 km Helsingin suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Karkkulantie 34. 
Tervetuloa! 
 
Elokuun iltaa vietettiin Hietastenkankaalla [10.8.2015] 
Hienot suunnistuskelit jatkuvat. Lähekkäiset rastit aiheuttivat muutamia virhevalintoja. Kiitos kaikille osallistujille ja maanomistajille. Ensi viikolla suunnistetaan Karkkulassa, vastakartoitetussa maastossa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Hietastenkankaalla [7.8.2015] 
Maanantaina 10.8.2015 suunnistetaan Orimattilan Iltarastit Hietastenkankaalla.  
Huom! Tapahtumapaikka on muutettu alkuperäisestä, sillä Korpihoilossa on edeltävänä päivänä HU:n järjestämät iltarastit. Ratapituudet ovat A-rata 5,3 km, B-rata 3,1 km, B-helppo 2,4 km ja C-rata 1,9 km. Lähtöpaikalle on matkaa 500 metriä ja pysäköinti sijaitsee pellolla tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä. Opastus on tieltä nro 1701 Orimattilasta 8 km Kuivannon suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Koskustentie 314. 
Tervetuloa! 
 
Elokuu aloitettiin vauhdikkaasti Hiihtokeskuksessa [3.8.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin maanantaina 3.8.2015 Hiihtokeskuksessa auringon paisteessa. Mukana oli hienosti 186 suunnistajaa. Kiitos kaikille osallistujille ja tervetuloa maanantaina 10.8.2015 Hietastenkaalle! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit ja pyöräsuunnistus Hiihtokeskuksessa [30.7.2015] 
Maanantaina 3.8.2015 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Ämmäntöyrään vauhdikkaassa maastossa. Maasto on pääosin erittäin hyväkulkuista ja polkurikasta. Ratapituudet ovat A-rata 5,9 km, B-rata 4,1 km, B-helppo 2,4 km ja C-rata 2,1 km. Samassa yhteydessä järjestetään myös pyöräsuunnistus. Siinä ratavaihtoehdot ovat 8,0 km ja 5,0 km. Näiden lajien lisäksi tällä kertaa tapahtumapaikalla on mahdollisuus kokeilla myös ampumasuunnistusta. Ampumakokeilun hinta on 5e (mielellään tasaraha). Hintaan kuuluu opastus, sekä 25 patruunaa. Ampua voi joko makuu- tai pystytauluun ennen tai jälkeen oman suorituksen. Lähtöpaikalle on tapahtumapaikalta matkaa noin 200 m ja maali ja pysäköinti ovat aivan tapahtumapaikalla. Opastus on tieltä nro 167 Orimattilasta 5 km Myrskylään päin ja tapahtuman navigaattoriosoite on Olympiavoittajantie (tai Pakaantie 242). 
Tervetuloa! 
 
Heinäkuun viimeiset iltarastit suunnistettiin Hollilanmäellä [27.7.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin maanantaina 27.7.2015 Järvikylän Hollilanmäellä. Mukana oli 165 suunnistajaa. Kiitos kaikille osallistujille ja elokuussa jatketaan 3.8.2015 Orimattilan Hiihtokeskuksessa. Tervetuloa! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Hollilanmäellä [23.7.2015] 
Heinäkuun viimeisenä maanantaina 27.7.2015 suunnistetaan Orimattilan Iltarastit Hollilanmäen maastossa Järvikylässä. Helpoimmat radat tukeutuvat selkeisiin maastopisteisiin. B-helpolla on yhdellä rastivälillä ohjaava nauhoitus tiheikön läpi. A- ja B-radoilla on tarkkoja rastipisteitä, joten rastimääritteitä kannattaa tutkia tarkkaan. Alueella on myös muutama taimikko, jotka on merkitty karttaan kiellettynä alueena. Nämä alueet tulee ehdottomasti kiertää! Ratapituudet ovat A-rata 4,8 km, B-rata 3,3 km, B-helppo 2,0 km ja C-rata 1,5 km. Pysäköinti on tapahtumakeskuksen ohessa pellolla. Ajo tapahtuu yksityistietä pitkin, jossa on asutuksen vuoksi syytä varovaisuuteen. Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 7 km Luhtikylän suuntaan. Navigaattoriosoite on Lautamajantie 68.  
Tervetuloa! 
 
Korpihoilon tapahtuma elokuussa siirtyy Hietastenkankaalle [21.7.2015] 
Alkuperäisestä kalenterista poiketen 10.8.2015 Korpihoilon maastossa pidettäväksi suunniteltu tapahtuma siirtyy Hietastenkankaan maastoon. Syynä siirtoon on Korpihoilossa tuota edeltävänä päivänä järjestettävät HU:n iltarastit. Osallistujamäärissä Orimattilan Iltarasteilla edetään kuluvalla kaudella aivan ennätystahtia, jatketaan tästä samalla innolla kauden loppuun asti! 
 
Heinämaan hallin maastoissa vilinää [20.7.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin maanantaina 20.7.2015 Heinämaan hallin lähimaastoissa Jursalassa. Tapahtumassa kirjattiin tälle kaudelle ennätykselliset 220 suoritusta! Kiitokset kaikille osallistujille, ensi viikolla suunnistetaan Järvikylässä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Heinämaalla [18.7.2015]  
Maanantaina 20.7.2015 suunnistetaan Heinämaan hallin ympäristössä. Tällä kertaa radat suuntaavat hallin pohjoisen puoleiseen maastoon, jossa on suunnistettu harvemmin. Alue on kulkukelpoisuudeltaan pääosin hyvää. Ratapituudet ovat A-rata 4,7 km, B-rata 3,5 km, B-helppo 3,1 km ja C-rata 2,2 km. Lähtöpaikalle on matkaa 100 m, maali ja pysäköinti ovat tapahtumapaikalla. Opastus tieltä nro 1691 Orimattilasta 10 km koilliseen. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Jursalantie 38.  
Tervetuloa!  
 
Niinikoskella 172 suunnistajaa [13.7.2015] 
Kulopalonkallioilla taas kerran haastavaa suunnistusta. Pitkillä radoilla oli myös paljon rasteja. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Niinikoskella [10.7.2015] 
Maanantaina 13.7.2015 suunnistetaan Niinikoskella Kulopalonkallion maastossa. Tarjolla on tällä kertaa myös erikoispitkä ratavaihtoehto. Ratapituudet ovat E-rata 6,0 km, A-rata 4,6 km, B-rata 2,9 km, B-helppo 1,9 km ja C-rata 1,2 km. Lisäksi verryttelyä tuovat 1 km kävelymatka lähtöön ja maalista takaisin tapahtumapaikalle vielä 700 m. Pysäköinti on pellolla tapahtumakeskuksen tuntumassa. Opastus on tieltä nro 172 Orimattilan keskustasta 10 km Niinikosken suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Heinsuontie 133. 
Tervetuloa! 
 
201 suunnistajaa Tönnön Iltarasteilla Pariisin maastossa [6.7.2015] 
Radat olivat kohtuullisen haastavia ja samalla myös antoisia. Suunnistajia vilisi ristiin rastiin eri reiteillä - tunnelma oli melkein kuin Jukolassa. Kadonnut koirakin löysin omistajansa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Tönnön koululta Pariisin maastossa [4.7.2015] 
Ensi maanantaina 6.7.2015 suunnistetaan Pariisin kartalla Päärniläntien ja Kalliojärven välisessä pienehkössä, mutta kuitenkin melko haasteellisessa maastossa. Kalliojärven puolella on taimikko, joka on merkitty kielletyksi alueeksi. Ratapituudet ovat A-rata 4,7 km, B-rata 3,4 km, B-helppo 2,8 km ja C-rata 1,2 km. Tapahtumapaikkana on Tönnön koulu, osoite Tönnönkoskentie 11. Opastus on tieltä 164 Orimattilan keskustasta 3 km Helsingin suuntaan. 
Tervetuloa! 
 
169 suunnistajaa Tuhkurinjärven maastossa [29.6.2015] 
Paikoin vaikeakulkuinen ja hankala maasto tarjosi kesäiltana haastetta kokeneemmallekin suunnistajalle. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Tuhkurinjärven maastossa [25.6.2015] 
Kesäkuun viimeiset Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Tuhkurinjärven maastossa maanantaina 29.6.2015. Ratojen pituudet ovat lyhyehköt, koska uudet hakkuut rajoittavat käytettävissä olevaa maastoaluetta. Ratapituudet ovat A-rata 3,9 km, B-rata 2,9 km, B-helppo 2,5 km ja C-rata 1,5 km. Helpoimmat radat tukeutuvat metsäautoteihin ja polkuihin. A- ja B-radoilla taas pääsee nauttimaan vielä jäljellä olevasta Tuhkurin hienosta ja vaativasta suunnistusmaastosta. Pysäköinti pellolla tapahtumapaikan tuntumassa, josta on matkaa lähtöpaikalle 300 m. Opastus tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan, josta matkaa vielä 2 km. Navigaattoriosoite on Salustentie 267. 
Tervetuloa! 
 
Hennan Iltarastit suunnistettiin lämpenevän kesäisissä merkeissä [22.6.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin 22.6.2015 Hennan nopeassa maastossa. Mukana oli 183 suunnistajaa. Rastien lisäksi metsässä saattoi törmätä hirviperheisiin. Kiitos kaikille osallistujille! Ensi viikolla suunnistetaan Tuhkurinjärven maastossa 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Hennassa [17.6.2015] 
Juhannuksen jälkeisenä maanantaina 22.6.2015 suunnistetaan Orimattilan Iltarastit Hennassa. Maasto on hyväkulkuista, paikka paikoin menoa hidastavat kaatuneet puut. Ratapituudet ovat A-rata 5,0 km, B-rata 3,5 km, B-helppo 2,6 km ja C-rata 2,0 km. Pysäköinti tapahtuu pellolla, josta on kävelymatkaa 100 m. Opastus on vanhalta nelostieltä nro 140, matkaa Orimattilasta kertyy 20 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Vanha Helsingintie 2248. Tervetuloa! 
 
Sammaliston rastit löydetty [15.6.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Sammaliston maastossa maanantaina 15.6.2015. Mukana oli 149 suunnistajaa. Kiitokset kaikille osallistujille! Ensi viikolla suunnistetaan Hennan maastoissa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Sammalistossa [12.6.2015] 
Seuraavat Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Sammalistossa maanantaina 15.6.2015. Maasto on pääosin hyväkulkuista ja osittain harvennettua. Radat ovat lyhyehköt sopien myös Jukolan viestistä palautumiseen. Ratapituudet ovat A-rata 4,8 km, B-rata 3,5 km, B-helppo 2,5 km ja C-rata 1,5 km. Pysäköinti tapahtuu yleisen tien varressa, jossa on noudatettava varovaisuutta. Lähtöpaikalle on kävelymatkaa 400 m. Opastus on tieltä nro 164 Orimattilasta 12 km Helsingin suuntaan, josta matkaa vielä 3 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Salustentie 48. 
Tervetuloa! 
 
Nikkijärvellä erittäin hieno suunnistuskeli [8.6.2015] 
175 suunnistajaa pääsi suunnistamaan Nikkijärven haastavassa maastossa. Myös radat olivat tällä kertaa haastavat ja rasteja oli paljon. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Nikkijärvellä [5.6.2015] 
Jukola-viikon Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Nikkijärvellä maanantaina 8.6.2015. Radat kiertävät alueen parhaissa osissa. Täältä on hyvä hakea onnistumisia mukavassa maastossa. Ratapituudet ovat A-rata 5,1 km, B-rata 3,3 km, B-helppo 2,0 km ja C-rata 1,5 km. Pysäköinti tapahtuu tienvarressa liikenteen ohjaajan ohjeita noudattaen. Kimppakyytejä suositellaan pysäköintitilan niukkuudesta johtuen! Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 10 km Luhtikylän suuntaan, josta edelleen Mustajärventietä 3,6 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Mustajärventie 357.  
Tervetuloa! 
 
Kesäloman ensimmäiset rastit Artjärvellä [1.6.2015] 
Pientä tihkusadetta ja kovaa tuulta saivat kokea tämän maanantain 148 rohkeaa suunnistajaa. Vasta alkanut koululaisten kesäloma ja leirikausi verottivat nuorta väkeä haasteellisesta maastosta.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Artjärvellä [28.5.2015) 
Kesäkuun ensimmäiset Orimattilan Iltarastit järjestetään Hiitelässä maanantaina 1.6.2015. Ratapituudet ovat A-rata 5,1 km, B-rata 3,2 km, B-helppo 2,5 km ja C-rata 1,7 km. Maasto on hyväpohjaista kulkea. Opastus tieltä nro 172 Orimattilasta 10 km Artjärven suuntaan, josta vielä 15 minuutin ajomatka Hiitelään. Opastus myöskin Artjärvi-Myrskylä tieltä nro 174. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Majasuontie 688.  
Tervetuloa!  
 
Pukkilan Iilijärvellä osallistujaennätys [25.5.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Pukkilan Iilijärvellä 25.5.2015. Edellisen viikon AM-kilpailuissakin käytetty maasto sai 212 osallistujaa liikkeelle, mikä on tämän kauden uusi osallistujaennätys. Kiitokset kaikille mukana olleille! Ensi viikolla suunnistetaan Artjärvellä Hiitelässä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Pukkilan Iilijärvellä [22.5.2015] 
Maanantaina 25.5.2015 suunnistetaan Orimattilan Iltarastit edellisviikon AM-kilpailujen jäljiltä Pukkilan Iilijärvellä. Maasto on pääosiltaan jäkälän peittämää pienipiirteistä ja haastavaa nopeakulkuista avokalliota ja näkyvyyden ollessa on hyvä. Paikoittain löytyy myös tiheämpää metsää ja hakkuutähteitä sisältävää pohjaa. A-rata on hyvinkin vaativa kilpatasoinen rata sisältäen myös tiukkaa rastinottoa. B-rata on myös haastava, mutta siinä voi myös tukeutua hieman enemmän polkuihin. C- ja D-radat ovat lyhyempiä ja helpompia, D-rata on suunniteltu erityisesti samassa yhteydessä kokoontuvaa hippokoulua ajatellen. Ratapituudet ovat A-rata 4,6 km, B-rata 3,4 km, C-rata 1,8 km ja D-rata (hippo) 1,4 km. Pysäköinti on pellolla tapahtumakeskuksesta 200 m päässä ja lähtöpaikalle on matkaa 100 m. Opastus on tieltä nro 1635 Savijoen kohdalta, josta matkaa vielä 5 km. Orimattilasta matkaa perille kertyy 26 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Porrassuontie 453, Pukkila. 
Tervetuloa! 
 
Salusjärvellä sadetta [18.5.2015] 
Kauden viidennet Orimattilan Iltarastit suunnistettiin 18.5.2015 raikkaan pölyttömässä kelissä Salusjärven tienoolla. Sadekeli verotti hiukan osallistujia, suorituksia kirjattiin tällä kertaa 136. Kiitos illan osallistujille ja tervetuloa ensi viikolla suunnistamaan Pukkilan Iilijärven uudelle kartalle! 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Salusjärvellä [15.5.2015] 
Maanantaina 18.5.2015 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Salusjärven leirikeskuksen ympäristössä. Karttana on Salus itä ja alueelta löytyy monipuolisesti erilaisia maastotyyppejä. Pitkä rata tarjoaa pidempiäkin rastivälejä ja reitinvalinnoissa kannattaa hyödyntää kallioalueita. B-radalla kulkukelpoisuus on pääosin hyvää ja vauhdikasta. B-helppo ja C-rata tukeutuvat selkeisiin maastonosiin, kuten polkuihin ja peltoihin. Näillä radoilla loppuosassa on pelto, joka merkitty kielletyksi ja tulee kiertää rastiviivan mukaisesti! Ojissa on paljon vettä ja isojen valtaojien ylityksissä tulee käyttää karttaan merkittyjä ylityspaikkoja tai suorittaa ylitys polkujen kohdilta. Ratapituudet ovat A-rata 5,4 km, B-rata 3,1 km, B-helppo 3,0 km ja C-rata 2,3 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Salusjärventie 110. Opastus on tieltä 164 Orimattilan keskustasta 13 km Helsingin suuntaan. 
Tervetuloa! 
 
Kalliojärvellä haastavaa suunnistusta [11.5.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Kalliojärven haastavassa maastossa maanantaina 11.5.2015. Tapahtumassa kirjattiin taas huikeat 205 osallistujaa. Kiitokset kaikille osallistujille! Ensi viikolla suunnistetaan Salusjärven leirikeskuksen maastossa. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit Kalliojärvellä [8.5.2015] 
Maanantaina 11.5.2015 Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Kalliojärven uimarannalta käsin. Radat kiertävät Pariisin kartan eteläosan maastossa. Alue on harvemmin käytössä ollutta, pääosin hyvää suunnistusmaastoa. Pidemmillä radoilla on pari vähän vaativampaa rastiväliä ja rastipistettä, lyhyempien ratojen tukeutuessa metsätiehen ja polkuihin. B-helppo ja C-radan rastivälillä 2-3 olevan aukon saa ylittää vain viitoitusta pitkin, joka on merkitty myös karttaan. Ratapituudet ovat A-rata 5,2 km, B-rata 3,2 km, B-helppo 2,9 km ja C-rata 2,1 km. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Uimarannantie 154. Opastus on tieltä nro 1631 Orimattilasta 3 km Luhtikylän suuntaan.  
Tervetuloa! 
 
Hietastenkankaan rastit löydetty [4.5.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Mieliäissuon viereisellä Hietastenkankaalla maanantaina 4.5.2015. Aurinkoisessa kevätsäässä mukana oli kaikkiaan 204 suunnistajaa. B-radalla ratkaistiin samalla Rastivarsojen sprinttimestaruus ikähyvityksien kera. Kiitokset kaikille osallistuneille! Ensi viikolla suunnistetaan Kalliojärven uimarannan maastoissa.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
> Rastivarsojen sprinttimestaruuskisat tulokset ikähyvityksin 
> Kuvia tapahtumasta 
 
Orimattilan Iltarastit Hietastenkankaalla [30.4.2015] 
Toukokuun ensimmäiset Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Hietastenkankaan maastossa upealla mäntykangasalueella maanantaina 4.5.2015. Alue jakautuu kahteen osaan, pisimpien ratojen käydessä myös vaativimmalla avokallioalueilla. Käytettävällä maaston osalla suunnistetaan nyt ensimmäistä kertaa, kartan ollessa pääosin ihan uusi. Ratapituudet ovat A-rata 4,5 km, B-rata 2,5 km, B-helppo 2,0 km ja C-rata 1,7 km. Samalla kisaillaan perinteinen Maken Maili B-radalla ikätasoituksien kera. Opastus on tieltä nro 1701 Orimattilasta 8 km Kuivannon suuntaan. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Koskustentie 314. Pysäköinti tapahtuu pellolla ja lähtöön on matkaa 500 m matkaan kynnöspeltoa myöten. 
Tervetuloa kuntosuunnistajan unelmamaastoon! 
 
Jymylinnan mäellä huikea osallistujamäärä [27.4.2015] 
Orimattilan Iltarastit 27.4.2015 ja samassa yhteydessä järjestetty pyöräsuunnistus houkuttelivat Jymylinnanmäen maastoon peräti 209 osallistujaa. Kiitokset kaikille mukana olleille! Ensi viikolla suunnistetaan uudella kartalla Hietastenkankaan hienossa maastossa, jolloin B-radalla myös kisaillaan Maken Maili -sprintissä ikätasoituksin.  
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit ja pyöräsuunnistus Jymylinnanmäellä [24.4.2015] 
Osallistumalla maanantaina 27.4.2015 Orimattilan Iltarasteille Jymylinnanmäellä tuet samalla nuorten urheilua. Osallistumismaksut menevät nimittäin tämänkertaisen tapahtuman järjestäjänä toimivalle Rastivarsojen nuorten ryhmälle. Suunnistusratojen pituudet ovat A-rata 5,2 km, B-rata 3,3 km, B-helppo 2,6 km ja C-rata 1,6 km. Lyhimmät radat tukeutuvat pururataan ja rastit ovat selkeissä paikoissa. A- ja B-radoilla käydään Lahdentien toisella puolella ja ylityksissä on oltava tarkkana. Tarjolla on myös pyöräsuunnistusta, siinä ratapituudet ovat A-pyörä 9,5 km ja B-pyörä 7,2 km. Torstain myrsky on kaatanut paikoin alueella puita, mutta ne pitäisi olla korjattuna maanantaihin mennessä. Tapahtumapaikan navigaattoriosoite on Urheilutie 9. Opastus on Koulutieltä, pysäköinti ja lähtöpaikka ovat aivan tapahtumakeskuksen tuntumassa. Lähialueilta paikalle pääsee kätevästi pyörällä tai jalan. Huom! Tonteille meno on ehdottomasti kiellettyä!  
Tervetuloa! 
 
Kauden ensimmäinen tapahtuma takana [20.4.2015] 
Orimattilan Iltarastit suunnistettiin Kankaanmäellä 20.4.2015. Kyseessä oli tämän kevään ensimmäinen tapahtuma ja samassa yhteydessä järjestettiin myös pyöräsuunnistus. Tapahtumassa kirjattiin kaikkiaan 195 suoritusta. Kiitokset kaikille osallistujile! Ensi maanantaina suunnistetaan Jymylinnanmäellä. 
> Tulokset ja väliajat 
> Reittihärveli 
 
Orimattilan Iltarastit ja pyöräsuunnistus Kankaanmäellä [14.4.2015] 
Kevään ensimmäiset Orimattilan Iltarastit suunnistetaan Kankaanmäellä maanantaina 20.4.2015. Maasto on hyväkulkuista kangasmaastoa sopien hyvin myös suunnistusta aloitteleville. Ratapituudet ovat A-rata 4,0 km, B-rata 3,4 km, B-helppo 2,4 km ja C-rata 1,8 km. Samassa yhteydessä järjestettävässä pyöräsuunnistuksessa ratapituudet ovat A-pyörä 5,2 km ja C-pyörä 2,7 km. Huom! Alueella on paljon asutusta ja pihoihin meneminen on ehdottomasti kielletty! Tapahtumapaikka on entisen Virkkeen takapiha osoitteessa Kankaantie 13. Opastus on tieltä 164 Orimattilan keskustasta 2 km Helsingin suuntaan. Pysäköinti ja lähtöpaikka sijaitsevat aivan tapahtumakeskuksen tuntumassa. 
Tervetuloa! 
 
Esitelehden jako [12.4.2015] 
Orimattilan Iltarastien esitelehti pyritään jakamaan tänäkin vuonna suurimpaan osaan Orimattilan talouksista. Lehti on nyt painettu ja jakajien saatavissa infotilaisuuden yhteydessä kerholla maanantaina 13.4.2015 klo 18.00. Jakoa organisoi Pekka Raunio. Mukaan toivotaan innokkaita lehdenjakajia! 
 
Järjestäjien infotilaisuus Kerholla [6.4.2014]  
Orimattilan Iltarastien kauden 2015 järjestäjien infotilaisuus pidetään kerholla maanantaina 13.4.2015 klo 18.00 alkaen. Kaikki järjestelyihin osallistuvat ovat tervetulleita, erityisesti tapahtumien vastuuvetäjiä toivotaan paikalle. Käydään läpi tapahtuman järjestäminen ja erityisesti tälle kaudelle muuttuvat asiat. Navigaattoriosoite kerholle on Kankaantie 8.  
Tervetuloa, kahvitarjoilu!  
 
Karttojen tulostusharjoitus Kerholla [5.4.2015] 
Iltarastien ratojen piirtämis- ja tulostuskäytäntö muuttuu tälle kaudelle aiemmasta. Vastuu siirtyy Veli-Matilta tähän nimetylle tulostustiimille. Tavoite on myös saada enemmän ratamestareita tekemään ratasuunnittelua itse Condesilla, jonka jälkeen viimeistelystä ja tulostuksesta vastaa tulostustiimi. Ratasuunnittelun voi toki tehdä myös entiseen malliin paperilla tulostustiimin hoitaessa lopun. Iltarastien tulostustiimiin etsitään parhaillaan lisää jäseniä, osallistua voisi vaikka hoitamalla yhden tapahtuman tulostuksen kesän aikana. Tulostustiimi kokoontuu su 12.4.2015 klo 17.00 Kerholla harjoitellen ratojen asettelua ja tulostusta. Kaikki muutkin ovat tervetulleita mukaan oppimaan asiaa, esim Hippo-koulun ja taitoharjoitusten tarpeita varten. 
Tervetuloa! 
 
Hanki nyt EMIT-kortti omaksi yhteistilauksella [24.3.2014] 
Tulevalla kaudella Orimattilan Iltarasteilla otetaan käyttöön EMIT-kortin vuokra 1e/kerta. Nyt on kuitenkin hyvä tilaisuus hankkia oma EMIT-kortti, sillä Rastivarsat tilaa niitä erän myytäväksi suunnistajille. Kyseessä on Suunnistajan Kaupan tarjous kappalehintaan 57e (ovh 67e) + mahdollinen postikulu. Tilauksen voi tehdä 31.3.2015 mennessä. Toimitus tapahtuu 31.4.2015 mennessä. Tilaa omasi ottamalla yhteyttä Rastivarsojen varustetiimiin: Hannu Laiho, 050 3841431 tai hannu.laiho(at)valio.fi 
 
Valmistautuminen tulevaan kauteen käynnissä [18.3.2015] 
Kevään edetessä myös Orimattilan Iltarastit valmistautuu jo täyttä vauhtia kauteen 2015. Uusi kalenteri on nyt julkaistuna. Ennakkolehti on tulossa jakoon ja järjestäjien infotilaisuus tullaan pitämään huhtikuussa. Liity nyt seuraamaan tiedotusta myös Facebookissa ryhmässä Orimattilan Iltarastit, sekä Twitterissä @OlanIltarastit.
Päivitetty: 9.2.2016
    
     

- © Rastivarsat ry -